Forum Discussion
@This_Kroquet Hej siemanko to znowu ja
Pewnie zastanawiacie się co dzisiaj się u mnie wydarzyło otóż w sumie to nic nadzwyczajnego oprócz jednej rzeczy ale o tym na koniec.
Klasycznie siadam odpalam moją ulubioną grę i jestem w szoku że się odpala bez problemów.Dalej wiadomo kilka gierek na rozgrzewkę a potem lecimy na rankedy. Tutaj początkowo wszystko wyglądało normalnie czyli "spocony" członek mojej drużyny (po akcencie wnioskuję obywatel rosji) wydziera ryja do mikrofonu że jesteśmy słabi itp i coś tam gada o psim... czymś co wychodzi z tyłu psa.Oczywiście chłop pocisnął 40 dmg kiedy chociażby ja ponad 500... To akurat normalny element fauny i flory tej gry... Tertaz ciekawsza część!
Dosłownie w środku gry BANG! Błąd serwera wszyscy out!
NIe wyrzuciło tylko mnie,połaczyłem się od razu bo na szczęście nie byliśmy w trakcie walki i zaóważyłem że oboje członkowie mojej drużyny są rozłączeni. Na szczęście szczęśliwie udało nam się wszystkim połączyć z powrotem. (znaczy nie do końca nazwałbym to szczęściem bo w sumie to była ta śmieszna giereczka z kolegą który miał dużo do powiedzenia na temat psiego... sami wiecie czego) (aczkolwiek mogło nas nie połączyć i kto wie może otrzymałbym karę na 10 min i 2x punkty na misnus kto wie? jest ryzyko jest zabawa!)
OK! Przechodzimy do drugiej części opowieści!
Następny rankedzik. Mecz jak mecz lądujemy lootujemy itp. Na swojej drodze spotykam ten śmieszny skarbiec do którego potrzbujesz granatu aby go otworzyć. No dobra biore gwiazdę w łąpę bo mam 3 a co tam stać mnie! Dzieje się animacja otwierania i nagle!(patrz screen nr1,2,3) Kurde bele jestem w połowie pod ziemią XD
Nie mogę wyskoczyć ani mój sojusznik uderzając mnie nie może mnie "wybić" Pozostaje harakiri dokonuję go za pomocą granatów które mi pozostały i tak udaje mi się uwolnić poprzez odrodzenie mnie przez mojego sojusznika.
Dzięki za dzień pełen wrażeń do zobaczenia kiedyś tam (pewnie jutro)
- 5 years ago
@This_KroquetHejcia ja tylko chciałem powiedzieć że granie w weekend to jeden wielki dramat w szczególności w niedziele. GRy rankingowe to istny koszmar niby wszystko działa ale w momencie w którym chcesz wykonać ruch nagle mam 60 straconych pakietów i 800ms
do tego cała gra jest w slowmotion...
gry normalne jak zwykle czysta loteria 50/50 działa albo nie- 5 years ago@This_Kroquet @This_Kroquet Kolejna aktualizacja to kolejne błędy. Poprawiliście 5 a pojawiło się 50. Chociażby błąd z dźwiękiem jak by właśnie przeszyła cię strefa który de facto nie pojawia się tylko na grach normalnych z eventem z dodatkowymi "obszarami" ale również w grach rankingowych może i w mniejszym natężeniu ale nadal jest on irytujący i dezorientujący. Powiem więcej mój kolega grający dzisiaj wraith użył q i nie uwierzycie ale jego umiejętność zostałą anulowana przy wspinaniu po ścianie...
"Grający Wraith nie mogą już anulować zdolności „Przez otchłań”, skacząc na ścianę" ała kurde rzeczywiście całe szczęscie
"Crypto nie może już teleportować się do replikatora" To są poprawki których potrzebujemy a nie jakaś banda ludzi która nie może grać od miesiąca.
Czy "zespół" w ogóle sprawdza co wypuszcza bo ja mam czasem wrażenie jak bym zamiast kolejnej aktualizacji ściągał cyberpunka 2077 z myślą "dobrze że gra jest skończona i nie będzie sprawiać żadnych problemów"- 5 years ago@This_Kroquet Jaką masz kartę graficzną,ram, procesor i internet? Z ciekawości pytam, bo ja tam takich przeżyć nie mam tyle co ty.
A poza tym to pisujesz też na anglojęzycznym forum?
- 5 years ago
@This_KroquetPora odświeżyć temat bo historia znów zatacza koło.
Poza typowymi zjawiskami dla apex legends jak przycinanie gry pomimo braku spadku fps czy skoku internetu,nie działających dobrze tekstur czy problemów z dźwiękiem których naprawy się pewnie nigdy nie doczekamy. Znów poraca problem serwerów który w odróżnieniu do innych przykładowych podanych wyżej rozwala całą radość z grania jaka pozostała i zwyczajnie uniemożliwia granie. Obiło mi się o uszy że EA na grach usługach czyli również apex w sumie to w głownej mierze na,apex zarobiło 4mld dolarów. Jestem ciekaw czy ajaka kolwiek kwota zostanie przeznaczona na ogarnięci tych serwerów ale nie mam na myśli dokupienia worka ziemniaków tylko serio ogarnięcia tego. Teraz mogę wyjaśnić skąd wzięła się moja frustracja.
Zaczynam mecz rankingowy bo na normalach jak zwykle system dobierania nie zawodzi i moja drużyna to ludzie max lvl100. Lądujemy revenant od początku meczu stoi w jednmym miejscu po prostu,nie znamy powodu dla którego jest afk. Ide po loot nagle gra się zawiesza wyskakuje błąd serwera screen załączam poniżej. Dobra git udaje mi się połączyć z powrotem. mój octane poleciał gdzieś sam po czym klasycznie zginął więc poszedłem po jego baner. Idę go odrodzić i nagle zaóważam dwóch wrogów po lewej. JEB! Znowu można zobaczyć screen kóry załączyłęm jako obraz który zobaczyłem. JEST UDAŁO SIĘ WRÓCIĆ! Wrogowe najwyraźniej jeszcze nie więc nie ma co marnować okazji. Okazało się że ci dwaj byli jak nasz revenant zwyczajnie nie mogli dołaczyć do gry (przynajmniej ja odnoszę takie wrażenie). Idziemy dalej znowu crash serwera. Zmarnowany klikam kontynuuj aby wejść z powrotem do gry. Udało się tym razem zaóważalnie dłużej to szło. W końcu dochodzi do walki chwile po moim dołączeniu do gry zaczynamy się bić znowu błąd. Tym razem po błędzie ze screena wyskakuje następny a mianowicie "reservation timeout" G E N I A L N I E ! ! !
podsumowując straciłem 10min po raz kolejny na walkę z grą kóra ostetecznie w ogóle nie zapisała statystyk meczu. Po ponownym zalogowaniu gra została potraktowana jak by nigdy się nie odbyła.
Generalnie proszę o rozwiązanie problemu o którym jest głośno od samego startu gry. kolejny przykład złego działania serwerów był na otwarcie sezonu jak można przeczytać w różnych artykułach wasze serwery nie wytrzymały 300k graczy...
I nadal nic w tym kierunku nie jest robione gra działa a raczej nie działa tak jak nie działała. Ludzie piszą masę tematów na temat działania gry pod tym kątem a wy i tak wolicie wepchnąć kolejną zawartość któa nic nie wprowadza ważnego do gry jest tylko kolejnym elementem za który ludzie mają płacić żebyście teraz wykręcili 5mld lub więcej i tak w kółko
About Apex Legends Problemy techniczne i błędy
Recent Discussions
- 20 days ago
- 2 months ago
- 2 months ago