Forum Discussion

164567476's avatar
164567476
Rising Newcomer
2 months ago

EasyAntiCheat

Hej,

pisze z problemem dotyczącego EasyAntiCheat na Win11, wydaje mi się że zrobiłam wszystko co można było znaleźć w intrenecie oraz to co podpowiedział mi chatgpt. Błąd to '' the client is not running the anti-cheat, or has failed the anti-cheat authentication '' kod błędu to SID: 4:960113:24014:72446547.

z góry dzięki za pomoc, już nie wierze że uda naprawić się tą grę :) 

7 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 months ago

Hej 164567476 

Przetestuj działanie Apex Legends (wraz z przeinstalowaniem gry oraz EA app na dysk C) z poziomu zupełnie nowego konta administratora.

Jeśli posiadasz oprogramowanie typu AntiCheat dla innych gier, sprawdź czy ich tymczasowe odinstalowanie umożliwi włączenie Apex Legends.

• Podpinam się pod wątek, wypróbowałam dosłownie wszystkiego i niestety problem nie znika

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 months ago

Dajcie też znać czy posiadacie dodatkowy antywirus z neta, zwłaszcza taki, który nie jest już aktualizowany.

W przeszłości podobne problemy były rozwiązywane po odinstalowaniu antywirusa (najlepiej sprawdzić na stronie producenta, czy potrzebne jest do tego odpowiednie oprogramowania).

Zajrzyjcie też do Rozwiązywanie problemów z Easy Anti-Cheat.

• Nie posiadam dodatkowego antywirusa, tylko ten systemowy. Podczas uruchamiania gry, miałam go wyłączone ale efekt ten sam, dodatkowo wrzucałam folder gry do zapory jako wyjątek i też błąd wyskakuje. W folderze gry znajduje się folder EasyAntiCheat z  aplikacją EasyAntiCheat_EOS_Setup, probówałam go odinstalować i zainstalować raz jeszcze, natomiast po próbie uruchomienia aplikacji, pojawia się okno na sekunde i automatycznie zamyka.

• Nie posiadam dodatkowego antywirusa, korzystam z systemowego (defender). Próbowałam wyłączyć podczas odpalania gry ale problem ten sam, dodatkowo dodawałam folder z grą jako wyjątek zeby antywirus nie skanował go, ale to też nic nie dało

• 164567476's avatar
    164567476
    Rising Newcomer
    2 months ago

Hej, ja również nie korzystam z jakiegokolwiek antywirusa poza systemowym. Dodatkowo posiadam jeden dysk. Gra czasem się odpali(rzadko zazwyczaj wyrzuca już w poczekalni), można wystartować mecz, ale zanim mnie wrzuci to wyskakuje komunikat o anty cheacie.

About Apex Legends Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z Apex Legends? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.2,423 PostsLatest Activity: 2 days ago