Forum Discussion

164567476's avatar
164567476
Rising Newcomer
10 months ago

EasyAntiCheat

Hej,

pisze z problemem dotyczącego EasyAntiCheat na Win11, wydaje mi się że zrobiłam wszystko co można było znaleźć w intrenecie oraz to co podpowiedział mi chatgpt. Błąd to '' the client is not running the anti-cheat, or has failed the anti-cheat authentication '' kod błędu to SID: 4:960113:24014:72446547.

z góry dzięki za pomoc, już nie wierze że uda naprawić się tą grę :) 

7 Replies

• 164567476's avatar
    164567476
    Rising Newcomer
    9 months ago

Hej, ja również nie korzystam z jakiegokolwiek antywirusa poza systemowym. Dodatkowo posiadam jeden dysk. Gra czasem się odpali(rzadko zazwyczaj wyrzuca już w poczekalni), można wystartować mecz, ale zanim mnie wrzuci to wyskakuje komunikat o anty cheacie.

• Nie posiadam dodatkowego antywirusa, korzystam z systemowego (defender). Próbowałam wyłączyć podczas odpalania gry ale problem ten sam, dodatkowo dodawałam folder z grą jako wyjątek zeby antywirus nie skanował go, ale to też nic nie dało

• Nie posiadam dodatkowego antywirusa, tylko ten systemowy. Podczas uruchamiania gry, miałam go wyłączone ale efekt ten sam, dodatkowo wrzucałam folder gry do zapory jako wyjątek i też błąd wyskakuje. W folderze gry znajduje się folder EasyAntiCheat z  aplikacją EasyAntiCheat_EOS_Setup, probówałam go odinstalować i zainstalować raz jeszcze, natomiast po próbie uruchomienia aplikacji, pojawia się okno na sekunde i automatycznie zamyka.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    10 months ago

Dajcie też znać czy posiadacie dodatkowy antywirus z neta, zwłaszcza taki, który nie jest już aktualizowany.

W przeszłości podobne problemy były rozwiązywane po odinstalowaniu antywirusa (najlepiej sprawdzić na stronie producenta, czy potrzebne jest do tego odpowiednie oprogramowania).

Zajrzyjcie też do Rozwiązywanie problemów z Easy Anti-Cheat.

• Podpinam się pod wątek, wypróbowałam dosłownie wszystkiego i niestety problem nie znika

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    10 months ago

Hej 164567476 

Przetestuj działanie Apex Legends (wraz z przeinstalowaniem gry oraz EA app na dysk C) z poziomu zupełnie nowego konta administratora.

Jeśli posiadasz oprogramowanie typu AntiCheat dla innych gier, sprawdź czy ich tymczasowe odinstalowanie umożliwi włączenie Apex Legends.

Featured Places

Node avatar for Apex Legends Problemy techniczne i błędy

Apex Legends Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z Apex Legends? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 8 days ago
2,462 Posts