Forum Discussion
27 Replies
- @Chytrooki Sprawdzał ktoś to jeszcze? bo sprobowalem i nic to nie daje
U mnie też nie pomogło
- Chytrooki3 years agoHero+
@Jzru @DZWONY @wils0n_40Spliff @smoGu26 @B4baJaqa
Naprawdę nie wiem co może być przyczyną. Możliwe że to dodanie do silnika gry DX12. Aktualnie go nie używacie bo trzeba go uruchomić poprzez komendę. Osobiście z niego nie korzystam i frezów też nie doświadczam. Co nie zmienia faktu że to właśnie ten dodatek coś namieszał. Jeśli chcecie możecie spróbować go uruchomić, może wtedy to zacznie działać, jest w wersji beta. Więcej dowiecie się w temacie który wstawię poniżej, wszystkie błędy wypisują użytkownicy, którzy go testują jeśli chcecie przetestować a nóż widelec na DX12 gra będzie działać. Wiem ze to głupie ale w przypadku BF2042 ludzie skrażą się na różne błędy w których rozwiązanie problemu jest banalne. Np w BF2042 DX12 jest włączony zawsze ale na premierę musiałeś go uruchomić w configu żeby gra dzialała...
Drugie co mi przychodzi na myśl to nakładki w grze jak Nvidia, Discord, Origin itp. Osobiście mam wlaczoną tylko Nvidia Exprince. Mój plan zasilana w Windows to standardowa/optymalna zamiast Wysoka Wydajność. Spróbujcie uruchomić grę w oknie lub oknie bez ramek. Reszta opcji nie wiem ale w Nvidi mam capa klatek na 232FPS(8 mniej od odświeżania Monitora. Jeśli monitor 144 to trzeba ustawić capa na 140, jeśli macie monitory Full HD) z włączonym G-Sync i włączoną synchronizacje pionową w Nvidi. Można puścić klatki luzem bez z niczego. Nvidia Reflex na Eneble bez Boost.
Będę pisał co mi przychodzi do głowy. Sorry ze nie mogłem wam pomoc wyżej 🙃.
- @Chytrooki Dziękuję za pomoc, niestety dalej nic. Spróbuję odpalić grę - jak tylko ściągnę aktualizację - poprzez nową aplikację EA... Może to coś da. Dam znać jak rezultat.
Co nie zmienia faktu, że tak nie powinno być i wydaje mi się że trzeba czekać na łatke. I teraz dobre pytanie ''kiedy bedzie'' ??
- Chytrooki3 years agoHero+
Cały wątek poświęcony temu problemowi. Może tam będą jakieś przydatne informacje. Łatka jeśli będzie to we wtorek, ale tu gwarancji nie dam.
https://answers.ea.com/t5/Technical-Issues/FREEZING-CRASH-SEASON-15/td-p/12006619/page/38
- @wils0n_40Spliff Biorąc pod uwagę priorytet jaki mają twórcy to możliwe że nawet za 2-3 lata dopiero coś będzie
- @EA_Kuba problem z freezowaniem gry cały czas występuje wiadomo co może być powodem ?
Na anglojęzycznym forum nie ma rozwiązania. Cytat z wątku:
"can we remove the "solved" because that is far away from solved - crashing multiple times everyday now"
Dzieje się to na bardzo różnych konfiguracjach sprzętowych i dzieje się to już nie pierwszy raz. Jeśli się nie mylę to działo się prawie za każdym razem jak wychodziła nowa mapa i bez naprawy tego ze strony EA znaczna większość ludzi sobie nie pogra.
Próbowanie rozwiązać problem z tych poradników z sieci to strata czasu.... bo problem wprowadził update i update musi to naprawić.
Dzisiaj sciagnela sie jakas aktualizacja ale nic to nie dalo, dalej lipa
About Apex Legends Problemy techniczne i błędy
Recent Discussions
- 20 days ago
- 2 months ago
- 2 months ago