Forum Discussion
Dzięki za Wasze zgłoszenia.
Czy moglibyście proszę powiedzieć nam na jakiej platformie gracie?
Ponadto z racji tego, że problem związany jest z połączeniem powiedzcie nam nieco na temat konfiguracji Waszego połączenia.
Jeśli zostały przez Was wykonane jakieś kroki by problem rozwiązać - również powiedzcie nam jakie.
- 2 years ago
Platforma to ps4, osobiście korzystam z routera w telefonie ale nigdy nie było problemów z polączeniem. Nie jest to ani wina sony ani dostawcy internetu bo to już zostało ustalone bo kontakcie z ich supportami. Dodam że na początku sezonu 20 gra działała bez zarzutów dopiero w drugim tygodniu zaczęły pojawiać się te problemy
- 2 years ago
Gram na steam i powiem tak robilem kazdy mozliwy poradnik z internetu pisalem do EA supportu napisali zeby DNS zmienic na 8.8.8.8 i 8.8.4.4 takze pisali zeby pliki cache usunac.Internet mam po wifi ale sprawdzalem po kablu(ethernet) i byly dalej takie same problemy, wiec ja juz nie wiem co mam dokladnie zrobic sprawdzalem w cmd ping oraz na stronie od dostawcy i bylo 0 utraty pakietow ale w lobby juz bylo 300 ms a po dolaczeniu do gry 40 stalych pakietow.
- EA_Kuba2 years ago
Community Manager
Dzięki za Wasze odpowiedzi.
Czy możecie jeszcze powiedzieć nam, kto jest Waszym dostawcą Internetu?
Z reguły połączenie poprzez hotspot wykonany z telefonu nie jest rekomendowane do gry online. W niektórych przypadkach wykorzystujemy ten sposób by wyeliminować konkretne scenariusze związane z problemami z grą online. Telefon niestety nie ma możliwości przetwarzania informacji w sposób jaki to robi oddzielnie urządzenie.
@NOWAYv1 Jakie konkretnie pliki cache zostały przez Ciebie usunięte?
Jeśli wcześniej nie wykonywałeś tego kroku to zresetuj proszę swoje połączenie wedle instrukcji poniżej:
Czyszczenie pamięci podręcznej DNS/resetowanie połączenia internetowego. - Answer HQ
Upewnij się również że gra nie jest blokowana przez program antywirusowy oraz zaporę sieciową poprzez dodanie odpowiednich wyjątków.
Dodawanie wyjątku w usłudze Zabezpieczenia Windows - Pomoc techniczna firmy Microsoft
Dodawanie wyjątków i aktualizacja programów antywirusowych. - Answer HQ
Jeśli zostały przez Ciebie wykonane jakieś dodatkowe kroki - daj nam znać jakie.
- 2 years ago
Nie wiem czy o to chodzi z tym dostwaca ale (PLUS),usunalem pliki cache z aplikacji steam tak jak mi EA support napisalo.Robilem tylko ipconfing/flushdns i bodajze ta pierwsza komende w cmd i zadnych innych nie.Do wyjatkow mam dodane caly folder Apex oraz easyanticheat.Probowalem jeszcze odinstalowac i zainstalowac gre od nowa takze sprawdzalem ja na innej aplikacji
"ea app" i bylo dokladnie tak samo, problemy zaczely sie jakos pod koniec sezonu 19 i teraz od sezonu 20.Jeszcze jak sie loguje do gry to sprawdzalem TCP w monitorze zasobow 0 pakietow losow ale ping od 150 do 250