Forum Discussion

Re: Gra zatrzymuje się na lobby - PS4

Cześć @Pauro177,

Dzięki za szczegółowe informacje. Ponieważ nie otrzymujesz komunikatu o błędzie code net prawdopodobnie nie jest to ten sam problem. W chwili obecnej w dalszym ciągu występują problemy natury technicznej w grze, dlatego na chwilę obecną muszę poprosić Cię o cierpliwość. Twórcy gry z Respawn pracują, żeby jak najszybciej rozwiązać wszystkie problemy. 

Przenoszę Twój wpis do wątku, który porusza ten sam temat. 

Mam nadzieję, że Twój problem zostanie rozwiązany. 

3 Replies

• Pauro177's avatar
    Pauro177
    5 years ago

Cześć @EA_Cekiel ,

Bardzo dziękuje za szybką odpowiedź. Przypomniało mi się kilka istotnych kwestii dotyczących tego (możliwe, że innego) błędu:

1. Zauważyłem, że wszystkie skargi osób z tym błędem pochodzą od osób grających na konsoli PS4. 

2. Przy próbie wspólnej gry ze znajomym, po ukończeniu jednego meczu i powróceniu do lobby nie możemy uruchomić wyszukiwania, ponieważ pokazuje, że nadal jestem w grze (pomimo, że jestem w lobby z moim kolegą i nie zmieniamy trybu gry).

3. Wczoraj około południa zauważyłem dziwne zjawisko - zwykle po rozegraniu jednego meczu i próby uruchomienia innego trybu wyskakiwał ten błąd, jednak tym razem mecz uruchomił się normalnie (przeszedłem z zwykłej gry duo, z wyłączonym dobieraniem graczy, do gry trio z wyłączonym dobieraniem graczy). Po rozegraniu tego meczu próbowałem wyszukać mecz w trybie Areny jednak tym razem błąd znów się pojawił. Może to mieć związek z wyłączonym dobieraniem graczy do drużyny, lub z statusem serwera.

4. Błąd występuje najczęściej po rozegraniu jednego meczu i zmiany trybu gry (gdy gram dalej w ten sam tryb, błąd wyskakuje rzadziej) oraz po zbyt długim pozostawaniu w lobby np. w celu przejrzenia skinów czy otworzenia pakietów Apex.

5. Reinstalacja gry nie pomogła (wykonywałem ją 2-3 krotnie) tak samo jak odbudowa bazy danych (wykonuje ją regularnie).

Myślę, że te informacje mogą w jakiś sposób pomóc przy naprawianiu błędu. Jestem wielkim fanem gier z tego uniwersum (Titanfall 2 i Apex to jedne z moich ulubionych gier), dlatego chętnie pomogę w ich udoskonalaniu. Jutro spróbuję rozegrać mecz na innym koncie na konsoli PS4 oraz w miarę możliwości spróbuje podpiąć konsole pod kabel Ethernet, aby sprawdzić czy nie jest to problem z kontem lub z internetem. W razie jakichkolwiek pytań czy pomysłów jestem do dyspozycji. Ewentualnie mogę przeprowadzać różne "doświadczenia" w celu znalezienia źródła problemu.

Jeszcze raz dziękuje za szybki kontakt. 

• EA_Cekiel's avatar
    EA_Cekiel
    Icon for EA Staff rankEA Staff
    5 years ago

@Pauro177 To ja Ci dziękuje za wszystkie szczegółowe informacje na ten temat Twojego problemu. 🙌

Poczekajmy, żeby zobaczyć, jak będzie wyglądała sytuacja, jak wszystko wróci do normy. W chwili obecnej w dalszym ciągu twórcy gry z Respawn informują nas o możliwych problemach. 

Zachęcam też innych użytkowników, którzy zauważyli podobne problemy do podzielenia się swoimi obserwacjami na temat możliwych zależności. 

• wojtkin's avatar
    wojtkin
    4 years ago

Mam ten sam problem od 2 sezonów I wszystkie takie same objawy. Dzisiaj wyszedł 10 sezon I aktualizacja nic nie zmieniła 

About Apex Legends Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z Apex Legends? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.2,434 PostsLatest Activity: 11 hours ago