Forum Discussion
5 Replies
- @Vilenya Ty masz internet z T-Mobile i to jest problem dostawcy. Też mam T-mobile i mają problemy za granicą, utrata pakietów do serwerów z Londynu, a jeszcze do tego dochodzi to, że nie można w żaden sposób zablokować, by nie łączyło cię z tymi serwerami, nawet jak recznie wybierzesz serwer i takie są efekty, losowe gry, w zależności gdzie cię połączy.. 😉
- @brtkb Czyli jedynym rozwiązaniem jest marudzenie T-Mobile o poprawę albo zmiana dostawcy?
- EA_Cekiel4 years ago
EA Staff
Hej @Vilenya,
Musiałem usunąć Twoje raporty UoTrace, ponieważ zawierały one Twój adres IP.
Spróbuj pozostawić UoTrace na dłużej. Próbka powyżej 120 pakietów może Ci więcej powiedzieć o stracie pakietów. Pamiętaj, że wartości 100% jak i 0% nie oznaczają straty pakietów. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w tym artykule (sekcja "Jak korzystać z UOTrace").
Mogę Ci również polecić ustawienie stałego IP dla urządzenia, na którym grasz w grę. Dzięki temu po zalogowaniu się do routera będziesz mógł ręcznie przekierować porty, których używa gra. Na chwilę obecną mogę podejrzewać, że Twoje IP jest inne, za każdym razem po restarcie urządzenia, na którym grasz. Jeżeli się na to zdecydujesz, dodatkowe informacje na ten temat znajdziesz TUTAJ.
Mam nadzieję, że informacje przeze mnie zawarte pomogą Ci w rozwiązaniu Twojego problemu.
Ja też mam internet T-Mobile
Ja mam cały czas lagi bo serwery to Amsterdam albo Fran utrata pakietu niby 10% Ale lagi w * przy pingu 60
Dajcie serwer Bliżej POLSKI Albo nawet w Polsce. to bedzie git :D
Mam lvl 90 prawie 200 godzin i uj pierd. nie zagram już wiecej w to * co się zacina nom stop!
T-mobile ma strasznie słabe połączenie z Cogent Communication a serwery Apex Legends z Londynu zwracają trasę do sieci T-Mobile przez Cogent, a T-Mobile ma tam dobry ping, ale utratę pakietów i po 1Mb/s przepustowości.
Rozwiązaniem jest by T-Mobile normalnie zaczęło się wymieniać ruchem z Cogent albo by Apex Legends zmieniło trasę zwrotną do sieci T-Mobile z serwerów z Londynu na np. Telię albo Lumen/Level3 z Cogent.
Czy ktoś z EA jest w stanie napisać, czy jest taka możliwość z Waszej strony, bo powinna? Tylko dużo z tym zachodu, a niestety T-mobile tego nie zmieni bez zmian w polityce routingowej.
Jak nie będzie zmiany z jednej albo drugiej strony, to nic się nie zmieni i gry będą losowe, kwestia farta czy nie trafi się na serwer z Londynu, chyba, że wprowadzicie opcję, by zablokować dane serwery i np. by można było wybrać, by nie łączyło Nas z serwerami z Londynu.
Wam jako EA/Apex Legends też powinno na tym zależeć, by było dobre połączenie danej sieci z Waszymi serwerami.
Szkoda tylko, że tu ciężko się od Was czegoś dowiedzieć, bo odpisującie po miesiącach czasu albo wcale.
About Apex Legends Problemy techniczne i błędy
Recent Discussions
Blad aplikacji
Solved5 days ago