Forum Discussion

zqup69's avatar
7 years ago

Zacinanie sie klawiatury - Apex Legends

Witam, od paru dni mam problem z gra apex legends. Podczas rozgrywki movement tak jak by się ścina i postać chodzi sama gdy ja nawet nie dotykam klawiatury. Trzymam W (aby isc do przodu), puszczam postac idzie dalej. Dzieje sie to losowo. Problem występuje tylko w tej grze, w żadnej innej tego nie spotkałem. W systemie, przeglądarce itp  również ten problem nie występuje. Aktualizacje zrobione, synchronizacja wyłączona, ustawienia w grze na maxa/minimum też nic nie pomoglo. Szukałem rozwiązania w Internecie przez ostatnie parę dni, lecz wszystko co robiłem nie działało. Nie wiem czy to wina gry czy nie Ale wydaje mi się, że problem nie jest spowodowany sprzętem. Gram na laptopie(i7700, 1060ti). Czy ktoś ma jeszcze jakiś pomysł czego mógłbym spróbować aby usunąć problem? Dodam jeszcze, że sama gra chodzi płynnie, nie mam żadnych zaciec obrazu itp. Pozdrawiam 🙂

4 Replies

• Może spróbuj zainstalować jeszcze raz. Jeśli nie pomoże to zakładam że to wina samego Apexa :/
  • Mam ten sam problem resetowanie, reinstalacja nic nie pomaga. Jak do laptopa podlaczylem klawiature zewnatrzna to wszystko sie (chyba) uspokoilo. Tak wiec podpinam sie do pytania i bardzo bym prosil o pomoc

• EA_Coral's avatar
    EA_Coral
    Icon for EA Staff (Retired) rankEA Staff (Retired)
    7 years ago

Witajcie,

W nawiązaniu do zgłoszonego problemu, podajcie model laptopa i załączcie raport DxDiag, zobaczymy co tam się dzieje. Warto dodać grę Apex Legends do trybu wysokiej wydajności Nvidia:

1. Upewnijcie się, że macie zainstalowane najnowsze sterowniki swojej karty oraz oprogramowanie Panel sterowania NVIDIA.
    2. Kliknijcie prawym przyciskiem myszy dowolny wolny punkt pulpitu i wybierzcie pozycję Panel sterowania NVIDIA.
    3. W lewej kolumnie programu kliknijcie węzeł Ustawienia 3D, a następnie pozycję Zarządzanie ustawieniami 3D.
    4. Kliknijcie zakładkę Ustawienia programu, a następnie przycisk Dodaj .
    5. Wyszukajcie plik wykonywalny (*.exe) gry, do której chcecie skonfigurować nowy profil.

Przykład: Aby utworzyć profil do gry Apex Legends, wybierzcie plik r5apex.exe znajdujący się w folderze: \Origin Games\Apex\

6. Kliknijcie przycisk Dodaj wybrany program na dole okna, po czym na liście poniżej nazwy gry odszukajcie menu rozwijane Tryb zarządzania energią i wybierzcie w nim pozycję Preferuj maksymalną wydajność.

Powodzenia. 

About Apex Legends Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z Apex Legends? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.2,410 PostsLatest Activity: 8 hours ago