Forum Discussion

retoxxg's avatar
4 years ago

BATTLEFIELD 2042 problem z połączeniem się do gry [PC]

Witam, gram na PC, BF posiadam na Originie.
Co jakiś czas na nowo pojawia sie problem że nie mogę dołączyć do gry.
Wyszukuje serwer, nastepuje odliczanie, po odliczaniu powinno przejść do ekranu ładowania mapy, a tak się nie dzieje.
Najczęściej gram w trybie Hazard Zone.
Kamera kręci się dokoła postaci i wracam z powrotem do menu.
Dodam że przez pare dni po update'ach bylo dobrze i znowu.
Nie wyskakuje żaden błąd, po prostu wracam do menu.
Dodam że do Single Player mogę się połączyć.
Czyściłem Cache, probowalem "sprawdzać pliki gry", crossplay on/off, nic nie daje. załączam skriny.
Nie znalazlem w internecie zadnego wątku o tożsamym problemie, a dzieje się to notorycznie.
Prosze o pomoc.

2 Replies

• @retoxxg Siema, to jest błąd serwerów, mam tak samo. Generalnie działa to tak że w tym samym momencie dodaje inna osobę do kolejki na serwer. Problem praktycznie nie występuje kiedy masz złożona drużynę z 4 osób. 🙃
  • Niestety ja to mam juz od kilku tygodni  to samo.

W singla moge zagrac, ale nie daj boze jak zdecyduje sie na multiplayer. Laduje sie mi mapa i slysze i juz prawie jestem i zamyka sie mi  BF albo robi sie frozen ekranu, albo wylacza, lub resetuje mi sie komputer. 

Postanowilem ze juz nie mam sily na to wszystko bo juz wszystkiego wyprobowalem zrobilem czyszcze rejestrow i cash itd...  i nic zadnej poprawy. Wiec format, nowa instalacja win 11 64  po instalacji, instalacja plyty glownej  i reszte juz  windows  update zrobil.  Odpalam Cyberpunk2077 i jest ok,  gram i nic sie nie dzieje, inne gry to samo. Odplalam bf i zawsze w momenncie ladowania mapy.wszystko sie crashuje albo wylacza jak gdyby nic a czasem zrersetuje mi komputer..

Zaznacze ze jeszcze jak gralem w bf2042 to wmomencie koniec mapy i przechodzilem na nowa rozlaczalo mnie no to znolu odpalalem i laczylem sie do tej mapy i gralem  i znowu zmiana mapy i wywala mnie z gry.  A teraz juz nie moge wejsc nigdzie poza singlem.    Jesli nie moge grac to zastanawiam sie czy nie jest pora wolac o zwrot pieniedzy bo tania ona nie jest a zawsze kupuje full wypas z wszystkimi dodatkami,  

A moj sprzet to:

Asus Z690 A 

CPU  Intel i913900

Card name: NVIDIA GeForce RTX 4090

64GB RAM  

Operating System: Windows 11 Pro 64-bit

MONITOR: 1- SAMSUNG NEO G9
    57 inch curved

Dolaczam plik  z DxDiag   i nie mam do dzis rozwiazania.

Featured Places

Node avatar for Battlefield 2042

Battlefield 2042

Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze Battlefield 2042 na forach społeczności.Latest Activity: 4 years ago
647 Posts