Forum Discussion

huukibuki's avatar
3 months ago

Battlefield 2042 Wyłącza się

Witam serdecznie, 

po pobraniu gry od początku występują crashe gry, czasem po 30 minutach grania a czasem po 3minutach. Gra w pewnym momencie się zacina/wyłącza do pulpitu. Można ją bez problemu uruchomić jeszcze raz, grać chwilę i sytuacja się powtarza. Ustawienia Niskie/Ultra nie mają znaczenia. W dokumentach gry znajdują się pliki CrashDump. Prosił bym o pomoc. 

Specyfikacja 

Gigabyte Z590 GAMING X

Asus Dual GeForce RTX 3060 Gaming OC 12GB GDDR6

Intel Core i5-11400, 2.6 GHz

16 Gb Ram

Windows 11 Pro 

2 Replies

• @huukibuki Witam usuń folder BF2042 z dokumentów. Zaktualizuj sterowniki do karty graficznej i Windowsa. Jeśli wszystko masz aktualne sprawdź jakie masz temperatury podczas grania podzespołów w twoim PC. Do tego bedziesz potrzebował którego z darmowych programów.
  • Sterowniki aktualne, temperatury w normie (podstawowe rzeczy sprawdzałem odrazu). 

Zastanawia mnie fakt że już w menu gry mam 100 procent użycia procesora. Myślę że odpowiedź na mój problem jest w tym crashraporcie, ale to już wyższa szkoła jazdy żeby zrozumieć co on opisuje. 

Usunę te pliki z dokumentów ale wydaje mi się że to nic nie zmieni, dam znać 🙂 

About Battlefield 2042

Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze Battlefield 2042 na forach społeczności.589 PostsLatest Activity: 22 hours ago