Forum Discussion

Warnejczyk's avatar
Warnejczyk
New Rookie
4 months ago

Battlefield2042 wyrzuca na pulpit.

Witam panowie po przerwie około 4 miesięcznej pobrałem bf2042 z chęcią pogarnia, ale mam taki problem. Odpalę gre ładuje sie menu główne gry i nagle wyrzuca do pulpitu bez błędu i tak w kółko. Napewno nie jest to wina słabych podzespołów.

Co było robione, sterowniki nvidii aktualne, system zaktualizowany, reinstall gry i aplikacji ea, spójność plików gry i tak z 5 razy niestety nic nie pomogło.

Jako ciekawostkę Bf1/Bf5/beta Bf6. Działają normalnie. Proszę o pomoc bo się poddaje. Pozdrawiam ludziska 

46 Replies

• ArKoV89K2A's avatar
    ArKoV89K2A
    Seasoned Rookie
    3 months ago

Odpalasz EA launcher ustawienia ---> aplikacja ---> wyłączasz nakładkę w grze. Po zrobieniu dziesiątek kombinacji mi tylko to pomogło.

• f0RtEkA's avatar
    f0RtEkA
    Rising Rookie
    3 months ago

spróbujcie wcześniejsze sterowniki zamiast aktualnych. 

• f0RtEkA's avatar
    f0RtEkA
    Rising Rookie
    3 months ago

włączyć dx12 w plikach profile.save

C:\Users\Dokumenty\Battlefield 2042\settings

ostatecznie usunąć za pomocą programu DDU sterowniki od karty graficznej i zainstalować na nowo najlepiej starszą wersje sterowników jeśli chodzi o Nvidia card. Troszkę jest zachodu ale warto u mnie się poprawiło gra działa stabilnie. Miałem spadki FPS na 9070xt 16GB 

włączyć Resizable BAR w BIOS -  mi  pomogło na micro stuttering

UWAGA! może pojawić się błąd z licencja gry wtedy trzeba wejść tutaj

C:\ProgramData\Electronic Arts\EA Services\License ( folder ProgramData jest jako ukryty trzeba zaznaczyć aby był widoczny)

stworzyć nowy folder i przenieść stare licencje do niego. uruchom EA AP BF2042 napraw grę . Uruchom grę. Spróbuj zagrać na niskich ustawieniach

Można jeszcze spróbować  uruchomić ze wsteczna kompatybilnością jako win8 z prawami admina

• Witam!

Od momentu zakupu na wyprzedaży Steam w sierpniu, nie jestem w stanie uruchomić Battlefield 2042. Support EA i przekazane przez nich kroki dot. bezpiecznego rozruchu, reinstalacji Javelin, czy potwierdzenia ustawień sieci nie przyniosły żadnych skutków. Reinstalacja gry i czyszczenie plików pamięci podręcznej aplikacji EA również nie pomogło. Czy ktoś napotkał podobny problem i zna jego rozwiązanie, lub ma jakiś pomysł co jeszcze może być nie tak? 

Komunikat błędu dostępny w załączniku to jedyne co się wyświetla po nieudanym uruchomieniu. Gra dochodzi zazwyczaj do wstępnego ekranu ładowania na pełnym ekranie, najdalej doszła do próby łączenia z usługami sieciowymi. Gram na laptopie Gigabyte Aorus 15P, połączenie do sieci po kablu ethernet. 

Z góry dziękuję 

• Kpr_Matt's avatar
    Kpr_Matt
    New Traveler
    3 months ago

nic nie zrobisz mase ludzi ma problem i zero odzewu, czy pomocy :)

• Potwierdzam, że sterownik który podał kolega wyżej załatwia sprawę i uwaga po miesiącu odpala się BF2042.

Pytanie gdzie tu był problem, skoro inne gry bez problemu śmigały, a gry od EA mają problemy z nowymi sterownikami, jakieś pomysły? bo bardzo mnie zaintrygował ten temat.

About Battlefield 2042

Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze Battlefield 2042 na forach społeczności.644 PostsLatest Activity: 7 days ago