Forum Discussion

Schredeer's avatar
2 years ago

Bf 2024 nie chce się zainstalować

Witam, chciałem ostatnio pobrać Bf 2042 ale za każdym razem wyskakuje mi to samo, czyli "Wytąpił problem z pobieraniem. Coś poszło nie tak podczas pobierania. Daj nam kilka minut i spróbuj ponownie."  Wyczyściłem pamięć podręczną ale bez zmian.

10 Replies

• @Schredeer Witam! Wyłącz aplikacje EA App. Naciśnij na klawiaturze Windows + R wpisz %temp% naciśnij Enter, pojawi się folder w którym znajdują się pliki które trzeba usunąć. Kolejnym ważnym krokiem jest wyczyszczenie pamięci dns. W tym celu wciśnij razem klawisze Windows+R, aby otworzyć konsolę poleceń Windows, wpisz cmd i naciśnij enter. W nowym oknie wpisz ipconfig /flushdns i naciśnij enter.
  • Opróżniłem folder temp oraz zflushowałem, i dalej bez zmian.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @Schredeer 

Dzięki za wykonanie dotychczasowych kroków. 

Powiedz nam proszę: 

• Czy jest to pierwsza instalacja gry, czy grałeś już w nią wcześniej?
    • Czy pochodzi ona z subskrypcji EA Play, czy jest to oddzielny zakup?
    • Jeśli jest to oddzielny zakup to gdzie grę kupiłeś? 
    • Powiedz nam również nieco na temat konfiguracji połączenia. Czy łączysz się z Internetem poprzez kabel, czy Wi-Fi? Jakiego rodzaju jest to Internet (Sieć komórkowa/Światłowód etc)
  • @EA_Kuba
    1.Nie jest to pierwsza instalacja, wcześniej instalowałem juz 2 razy
    2. Kupiłem gre na premierę na Originie
    3.Korzystam z Wifi domowego Netii, nie miałem jeszcze z nią problemów przy pobieraniu innych produkcji

Reinstalowałem takze EA App oraz instalowałem na innym dysku, niestety rowniez bez skutku 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    2 years ago

@Schredeer Sprawdź czy pomoże Ci zmiana ustawień pobierania w EA pp (po dokonaniu zmiany zrestartuj aplikację).

W przypadku dalszych problemów, spróbuj także wyłączyć opcje Automatycznie aktualizuj gry oraz Wyłącz pobieranie w tle.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    2 years ago

Hej @Schredeer 

Jeśli istnieje taka możliwość to sprawdź proszę czy problem będzie pojawiał się kiedy połączysz komputer poprzez alternatywne połączenie internetowe (np. hotspot z telefonu). Oczywiście nie pobieraj gry w ten sposób, ma to na celu sprawdzenie czy problem leży po stronie sieci. 

Alternatywnie, sprawdź proszę czy grę będziesz mógł pobrać łącząc komputer za pomocą kabla Ethernet. 

Featured Places

Node avatar for Battlefield 2042

Battlefield 2042

Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze Battlefield 2042 na forach społeczności.Latest Activity: 4 years ago
647 Posts