Forum Discussion

Ma_fiux2000's avatar
7 months ago

BF 2042 problem

Witam. Mam Problem z Bf 2042 zmieniłem karte z rx 6700xt OC 12Gb na rtx3080ti 12GB

Usunałem stare sterowniki wgrałem najnowsze do rtx

Gierka dużo utraciła na jakości i pojawiły sie tzw lagi 

Reszta podsespołów

i5 9600K

Płyta Asus Rog Strix Z370H gaming 

32gb ram 

Przesylam plik diagnostyczny może tutaj bedzie rozwikładnie problemu 

5 Replies

• @Ma_fiux2000 Witam Witam! W pierwszej kolejności sprawdź czy masz zaktualizowany Bios. W biosie włącz profil X.M.P/DOCP, po zmianie karty mógł nastąpić reset i ramy mogą pracować na mniejszym taktowaniu. Sprawdź czy masz włączony ReSize Bar.

Sprawdź czy masz włączony H. A. G. S! 
    W Windows musisz otworzyć Ustawienia systemu Windows, wybierając ikonę koła zębatego w menu Start. Przejść do sekcji „System” i wybrać „Wyświetlacz”. Na dole, po prawej stronie należy znaleźć i kliknąć na „Ustawienia grafiki”. Tutaj powinna znajdować się opcja „Planowanie przyspieszanego sprzętowo procesora GPU”, którą należy włączyć.

Jeśli chodzi o zmianę karty graficznej musisz odinstalować stara kartę graficzną programem DDU. Którego można pobrać z https://www.guru3d.com/download/display-driver-uninstaller-download/

Program poprawnie usuwa stara kartę graficzną z systemu zwykle odinstalowanie bez problemu może powodować konflikt Na twoim miejscu zrobiłbym format i zmienił wszystko w Biosie tak jak napisałem wyżej.

• Minimalnie pomogło skończyło się na całkowitej przebudowie komputera 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    5 months ago

Nieco ostateczne rozwiązanie @Ma_fiux2000, ale cieszę się, że udało Ci się wrócić do gry. 

About Battlefield 2042

Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze Battlefield 2042 na forach społeczności.589 PostsLatest Activity: 23 hours ago