Forum Discussion

BoxingPanther's avatar
4 years ago

BF 2042 zacina się, nie da się grać

Hej,

mam Windows 10 64 bit,

pamięć RAM 16384 MB,

procesor Intel Core i7-3770 3.40GHz 8 CPUs,

karta graficzna AMD Radeon RX 5600 XT 6103 MB

Poinstalowane mam najnowsze sterowniki do karty graficznej,

a BF 2042 zacina mi się okropnie. Nie jestem w stanie grać, nawet na najniższych ustawieniach graficznych. Znikają mi tekstury, laguje mi już na menu głównym.

Co może być przyczyną? Widzę, że ludzie grają na podobnych lub gorszych sprzętach na YT. 

5 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    4 years ago

Hej @BoxingPanther 

Dzięki za Twoje zgłoszenie. 

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś sprawdź proszę wskazówki odnośnie optymalizacji od @Chytrooki - link.

Prześlij nam również plik DxDiag, możliwe, że znajdziemy tam jakieś wskazówki. 🙂

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    4 years ago

Hej @BoxingPanther 

Dzięki za odpowiedź. 

Wygląda na to, że dla Twojej karty graficznej są dostępne nowsze sterowniki niż te aktualnie zainstalowane na Twoim komputerze - tutaj znajdziesz link do ich pobrania. Sugerowałbym wykonanie czystej instalacji sterownika (wcześniej usuwając stary). 

Dodatkowo w pliku DxDiag znalazłem błędy, które zdają się być związane z aktualizacją Windows - sprawdź spójność systemu za pomocą kontrolera plików systemowych. 

Naprawianie uszkodzonych lub dodawanie brakujących plików systemowych za pomocą narzędzia Kontroler plików systemowych

Powiedz nam również czy problem mija/poprawia się przy zmianie ustawień grafiki. 

• Sterowniki zainstalowane, po sprawdzeniu aktualizacji Windows pokazuje mi, że nie wykryto żadnych błędów. Poprawiła się płynność gry szczególnie menu mniej się tnie, ale nadal gra się zacina. Ustawienia grafiki niewiele zmieniają. Jest nieznaczna różnica nawet między low a ultra...

About Battlefield 2042

Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze Battlefield 2042 na forach społeczności.596 PostsLatest Activity: 2 months ago