Forum Discussion

LionHeart1985's avatar
LionHeart1985
Seasoned Rookie
3 years ago
Solved

Cross-Play

Dlaczego? Dlaczego grając na konsoli nie mam wyboru i muszę się męczyć z graczami PC grającymi na myszce? mogę grać na padzie,ale wyłączając cross play serwery są puste, a jeżeli włączę to nie mam szans, więc dajcie nam wybór grania na czym chcemy.Uwielbiam serie Battlefield ale w tej chwili po prostu się męczę i nie mam ochoty grać w ten sposób.

• Dzięki za odpowiedź, wiem że można grać dobrze na padzie i uważam że gram nie najgorzej. Są osoby które grają lepiej na padzie niż na myszce, ale chodzi o możliwość wyboru, ja wolę grać na myszce.

8 Replies

• @jaeekrz5nbbd Witam. Sprawdź proszę film z ustawieniami pada. Co prawda wszystko wymaga wprawy ale myślę że spokojnie jak po strzelasz to się nauczysz.AimAssist w BF2042 dla padów jest naprawdę mocny i możesz konkurować z PC przy odpowiedniej wprawie i ustswieniach. Jeśli możesz i masz ochotę to poświęć 20 minut na serwerze portal który daje możliwość trenowania celowania. Taki trening nauczy Ciebie poprawnie strzelać. KOD do serwera portal to AANJ7Z. Po tygodniu będziesz lepszy. To dobra rozgrzewka przed każda gra. Spróbuj bo naprawdę warto 🙂

https://youtu.be/tt7_Wo_aNSQ
  • LionHeart1985's avatar
    LionHeart1985
    Seasoned Rookie
    3 years ago

Dzięki za odpowiedź, wiem że można grać dobrze na padzie i uważam że gram nie najgorzej. Są osoby które grają lepiej na padzie niż na myszce, ale chodzi o możliwość wyboru, ja wolę grać na myszce.

• Tutaj dlatego nie gramy w bf2042 dużo osób nie gra, chcieliśmy crossplay ale nie z pc. Gracze pc to duża część im wystarczy własną bazą graczy. Psuje to grę totalnie chcemy crossplay PS i Xbox 

• Chytrooki's avatar
    Chytrooki
    Hero+
    3 years ago
    @poprostumk Ale taki Crossplay jest 🙂 PS5 z XBOX bez PC. Wystarczy wyłączyć Crossplay i grasz tylko na konsole :P
  • Niemożliwe, bo serwery wieją pustka wtedy, i pojawiają się gracze tylko z Xbox 

• Tu się mylisz bo w wersji nowo generacyjnej jak wyłączysz crossplay to stracisz możliwość grania na innej platformie jak twoja 

• Chytrooki's avatar
    Chytrooki
    Hero+
    3 years ago
    @poprostumk Możliwe. Battlefield 2042 nie ma dużej bazy graczy. Do tego jest to podzielone na regiony Europa/Azja/Oceania/Afryka/Ameryka Północna i Południowa. Że trafiasz na Xbox jest to poprostu spowodowane darmową grą w ramach subskrypcji Xbox Game Pass. Gracze PlayStation tak dobrze nie mają. Gra była do odebrania z PS+ jakiś czas temu. Spróbuj wyłączyć Crossplay przy starcie nowego Sezonu.

About Battlefield 2042

Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze Battlefield 2042 na forach społeczności.637 PostsLatest Activity: 2 days ago