Forum Discussion

NoobTea1's avatar
4 years ago

gra jest super ale...

biega sie i strzela bardzo przyjemnie, ilosc pojazdow i broni jest wystarczajaca, gra wyglada rewelacyjnie (zmiany pogody. wybuchy. 128 graczy itd) ale:

-jest zle zoptymalizowana i ma duzo bledow (przez co na razie nie bede w nia gral)

-moj ulubiony tryb przeląmanie  jest zepsuty bo 128 graczy walczacych tylko o 2 punkty to za duzo i jest chaos

-w ramach przeprosin mogliby dodac pare map ZA DARMO bo jest ich malo a tryb portal mnie nie interesuje 

8 Replies

• biega sie i strzela bardzo przyjemnie, ilosc pojazdow i broni jest wystarczajaca, gra wyglada rewelacyjnie (zmiany pogody. wybuchy. 128 graczy itd) ale:

-jest zle zoptymalizowana i ma duzo bledow (przez co na razie nie bede w nia gral)

-moj ulubiony tryb przeląmanie  jest zepsuty bo 128 graczy walczacych tylko o 2 punkty to za duzo i jest chaos

-w ramach przeprosin mogliby dodac pare map ZA DARMO bo jest ich malo a tryb portal mnie nie interesuje

może jeszcze paczkę cukierków mieliby Ci wysłać?

• NoobTea1's avatar
    NoobTea1
    4 years ago

po fali hejtu. niskich ocenach, po tym ze ludzie na kompach za 7k nie maja nawet 100fps ale gra jest na ps4, po ilosci widzow na twitchu, po bugach mysle ze paczka zelkow nie zalatwi sprawy ;D

• po fali hejtu. niskich ocenach, po tym ze ludzie na kompach za 7k nie maja nawet 100fps ale gra jest na ps4, po ilosci widzow na twitchu, po bugach mysle ze paczka zelkow nie zalatwi sprawy ;D

dlatego ja wnioskowałem do suportu o długonogą blondynkę z opcją parzenia..............herbatki między innymi  😇

• @NoobTea1 Nie. Nie biega się i nie strzela się przyjemnie. Ilość pojazdów jest zdecydowanie za duża. Ilość broni jest zdecydowanie za mała. Gra wygląda fatalnie, skoro tak działa. Nie grałem ani razu w przełamanie, bo nie mam po co.
  • FatFranz's avatar
    FatFranz
    New Scout
    4 years ago
    @Wyrzysk_1985 W takim razie jeżeli nie grałeś, no to ja potwierdzam twoje słowa, gra aktualnie to jest droga przez mękę.
  • @NoobTea1to w końcu biega się i strzela bardzo przyjemnie czy nie z powodu błędów i optymalizacji? Nie wiem czy zauważyłeś, ale mapy są za duże (chociaż to moje subiektywne odczucia) przez co to bieganie bardziej dominuje momentami grę :D I to uczucie kiedy strzelasz w gostków a nawet hitmarkerów nie masz albo nic im nie robisz <3 :D

Niby mają być dalsze patche w tym miesiącu. Pożyjemy zobaczymy, póki co nie skreślam, ale jestem zawiedziony. Tyle lat nad tym pracowali i wypuścili takiego bubla.. wstyd im powinno być w ogóle zbierać pre-ordery na coś takiego :/

@Wyrzysk_1985 , ale wiesz że pojazdów jest w sumie mniej niż w BF5 albo tyle samo (w zależności od mapy)? :D Jak na serwery z 2x większą liczbą graczy to ja bym powiedział, że jest za mało pojazdów xd

• @OFFik Przez pierwszy tydzień 50% moich zgonów powodowało rozjechanie przez poduszkowiec, albo rakiety ze Scouta. W ogóle co za głąb wymyslił, żeby dodać do Scouta rakiety?
  • Twordy's avatar
    Twordy
    Seasoned Ace
    4 years ago

Taaa...

Nikt dokładnie nie testował BF2042 patrząc po tym jak działa... pojazdy są OP transportowe dodatkowo z działkami. Brakuje normalnych pojazdów do przemieszczania się bez super abilitek. 

Mapy ogromne i puste, brak jakiejkolwiek osłony dla piechoty, mapy płaskie jak autostrada w Niemczech.

Brak TDM, SQTDM, Dominacji i wielu innych trybów na mniejszych mapkach. 

Ktoś zachwalając ten pół-produkt chyba nie grał w poprzednie odsłony bo nawet taki BFV to dzieło sztuki w porównaniu do 2042. 

Ja mając 16BG 3600Mhz RAM z R9 3900X i RTX 2070 na LOW nie mogłem normalnie pograć bez przycięć i spowolnień. 

Cięzko grać zespołowo, nie da się stworzyć składu w grze, zaprosić, wyrzucić itd.

Ogólnie to znajomi i ja doszliśmy do wniosku, że zagramy jak gierka będzie za 30 zł na wyprzedaży połatana do reszty i z czymś co można nazwać zawartością.

Jedynie gratuluję tym co dali za 2042 pińcet złociszy... przynajmniej hajsu inflacja nie zjadła - aż boję się nazwać gierkę Battlefieldem po tym co zobaczyłem w Becie. Przy premierze to kompletnie zero nadzei, nawet nie odpalałem z EA Play. 

Nauczony falstartem BF4 nie rozumiem tych, którzy nadal preorderują Beefa dając tylko powód do wydawania kolejnej niedokończonej gry.

Chyba, że cud nastanie:

- optymalizacja będzie jakaś wprowadzona do gierki,

- nie będzie błędów uniemożliwiających rozgrywkę typu restart Portalu w trakcie grania,

- nie będzie błędów typu brak możliwości zrespawnowania się przez stopę w ścianie,

- dostaniemy mapy lepiej zbalansowane i tryby pod TDMa itd,

- dostaniemy VOiP przynajmniej do Hazard Zone, który i tak jest martwy (jestem w ciężkim szoku i ub0lewam :0),

- będziemy mogli wynająć własne serwery dedykowane by zachostować tam przynajmniej mapy i tryby z Portalu,

- dostaniemy wreszcie więcej giwer i map, a nie obietnice w stylu "gierka będzie nadal rozwijana" - może skończy w rzeczywistości jak BFV.

- zmienione albo wywalone całkowicie zostaną one-lajnery na koniec rundy,

- o scoreboardzie i dostosowywaniu UI do naszych potrzeb nie wspomnę - skłamałem,

- uruchomcie sklep w grze, to będzie kolejny powód do siania "mowy nienawiści",

- o specjalistach nie wspomnę bo nie wiem co o tym sądzić niż tylko w HZ albo BR mają szansę dania racji,

- cytując klasyka - "a idź pan z takim tym",

Da się pograć w gierkę ale jako Beef, sam rdzeń 2042 to jest lekko mówiąc nieporozumienie i brak głębszej koncepcji na dalszy rozwój.

Serdecznie nie pozdrawiam tych którzy zachwalają stan gry!

About Battlefield 2042

Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze Battlefield 2042 na forach społeczności.633 PostsLatest Activity: 2 hours ago