Taaa...
Nikt dokładnie nie testował BF2042 patrząc po tym jak działa... pojazdy są OP transportowe dodatkowo z działkami. Brakuje normalnych pojazdów do przemieszczania się bez super abilitek.
Mapy ogromne i puste, brak jakiejkolwiek osłony dla piechoty, mapy płaskie jak autostrada w Niemczech.
Brak TDM, SQTDM, Dominacji i wielu innych trybów na mniejszych mapkach.
Ktoś zachwalając ten pół-produkt chyba nie grał w poprzednie odsłony bo nawet taki BFV to dzieło sztuki w porównaniu do 2042.
Ja mając 16BG 3600Mhz RAM z R9 3900X i RTX 2070 na LOW nie mogłem normalnie pograć bez przycięć i spowolnień.
Cięzko grać zespołowo, nie da się stworzyć składu w grze, zaprosić, wyrzucić itd.
Ogólnie to znajomi i ja doszliśmy do wniosku, że zagramy jak gierka będzie za 30 zł na wyprzedaży połatana do reszty i z czymś co można nazwać zawartością.
Jedynie gratuluję tym co dali za 2042 pińcet złociszy... przynajmniej hajsu inflacja nie zjadła - aż boję się nazwać gierkę Battlefieldem po tym co zobaczyłem w Becie. Przy premierze to kompletnie zero nadzei, nawet nie odpalałem z EA Play.
Nauczony falstartem BF4 nie rozumiem tych, którzy nadal preorderują Beefa dając tylko powód do wydawania kolejnej niedokończonej gry.
Chyba, że cud nastanie:
- optymalizacja będzie jakaś wprowadzona do gierki,
- nie będzie błędów uniemożliwiających rozgrywkę typu restart Portalu w trakcie grania,
- nie będzie błędów typu brak możliwości zrespawnowania się przez stopę w ścianie,
- dostaniemy mapy lepiej zbalansowane i tryby pod TDMa itd,
- dostaniemy VOiP przynajmniej do Hazard Zone, który i tak jest martwy (jestem w ciężkim szoku i ub0lewam :0),
- będziemy mogli wynająć własne serwery dedykowane by zachostować tam przynajmniej mapy i tryby z Portalu,
- dostaniemy wreszcie więcej giwer i map, a nie obietnice w stylu "gierka będzie nadal rozwijana" - może skończy w rzeczywistości jak BFV.
- zmienione albo wywalone całkowicie zostaną one-lajnery na koniec rundy,
- o scoreboardzie i dostosowywaniu UI do naszych potrzeb nie wspomnę - skłamałem,
- uruchomcie sklep w grze, to będzie kolejny powód do siania "mowy nienawiści",
- o specjalistach nie wspomnę bo nie wiem co o tym sądzić niż tylko w HZ albo BR mają szansę dania racji,
- cytując klasyka - "a idź pan z takim tym",
Da się pograć w gierkę ale jako Beef, sam rdzeń 2042 to jest lekko mówiąc nieporozumienie i brak głębszej koncepcji na dalszy rozwój.
Serdecznie nie pozdrawiam tych którzy zachwalają stan gry!