Forum Discussion

poprostumk's avatar
3 years ago

Koncepcja nowego Battlefield

Proszę żeby nowy Battlefield był taki jakim gracze go chcą czyli

Najlepiej gdyby nowy Battlefield był w modelu f2p nazywał się np Battlefield online

Moja koncepcja jest następująca: 

-Mniejsze mapy na pokrój Battlefield 5 czy 1 i nie tak abstrakcyjne jak w najnowszej odsłonie. 

- powrót klas, nie chcemy postaci gdzie każda będzie miała umiejętności, tylko chcemy stare klasy jak w BF 5 czy BF1 ale za to w lepszym wykonaniu, zapytajcie się jak na tym zarobić? Otóż żeby można, było spersonalizować swoją postać niezależnie od klasy. Przykładowo, nie musicie robić zestawów skórek tylko oddzielne części ubioru. Np czapkę, koszulkę, spodnie czy plecak, dodatkowo skiny na bronie. Czyli w modelu f2p to będzie bardziej dla was opłacalne a nie wydając co raz to nowa część. 

-Chcemy gry usługi na lata z nowymi mapami, sezonami, broniami. Tego chce społeczność. 

-crossplay tylko konsol, dużo graczy na konsolach którzy są pro nie dają rady sobie z graczami na pc

Gracz

-Baza graczy pc jest spora, więc nie będzie problemu z szukaniem sesji. 

-Połączenie Xbox z PlayStation też zapewni spora ilość graczy na serwerach. 

Zróbcie wreszcie takie Battlefield 32 na 32 jakie nam się marzy, bo jak narazie, ludzie wracają do starych części 

3 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

Hej @poprostumk 

Dzięki za podzielenie się z nami Twoim pomysłem. 

W kwestii map, to które koncepcje map z Battlefield V, Battlefield 1 podobają Ci się najbardziej? W jakiej odsłonie chciałbyś je zobaczyć w kolejnym Battlefield'zie?

W Battlefield dużą rolę odgrywają również pojazdy. Czy masz jakieś pomysły odnośnie pojazdów w Battlefield?

• Z dużą ilością społeczności BF rozmawiam i brakuje mniejszych map te są za duże lepsze jest 32 na 32 graczy. Każdy z graczy się skarży na postacie, które mają moc jak Spiderman. Zalecam pojazdy współczesne nie z przyszłości.  Pamiętacie? Robiliście świetne mapy jak las Aragoński czy inne pokroju BF 5 także. Gdzie są ulice ale również budynki gdzie można też ukryć się przed czołgami i samolotami. Gdzie było miejsce dla piechoty ale również dla pojazdów. Te mapy z BF 2024 mają bardzo mało przestrzeni zabudowanej i są zbyt wielopoziomowe. Nie masz szans kiedy Myszkowscy siedzą na statku ogromnym co prawda, nie ma czasu na żadną reakcje. Dlatego dużo osobom w tym mnie również gdzie Battlefield kocham to w BF 2024 nie gram. Dodatkowo crossplay powinien być tylko pomiędzy konsolami. najlepszy konsolowiec nigdy nie dorówna średniemu pecetowcowi. Nie róbcie callofduty róbcie Battlefield kocham was i mam nadzieję że wreszcie zrobicie grę wspierana przez lata. Battlefield mógłby być taka sama gra usługa jak Apex czy Fortnite tylko że na polu bitwy 

• @EA_Kuba włączcie wreszcie możliwość grania tylko i wyłącznie w crossplay pomiędzy konsolami, gdy my gracze chcieliśmy crossplay mieliśmy na myśli tylko konsole 

About Battlefield 2042

Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze Battlefield 2042 na forach społeczności.625 PostsLatest Activity: 5 days ago