Forum Discussion

Kvviot's avatar
Kvviot
Seasoned Rookie
4 years ago
Solved

Konfiguracja sprzętu a fps

Konfiguracja sprzętowa a FPs

witam posiadam R5 2600 wcześniej miałem gtx 1070 teraz włożyłem rtx 3070 i zdziwienie bo na takich samych ustawieniach na gtx miałem średnio 60-80 fps a przy rtx ledwie co 60 fps maxie jakiś pomysł.

plyta aorus b450

procek r5 2600

gpu aour rtx 3070 master

ddr4 2x8 corsair pro

dyski ssd

zasialcz vero Gold 650w

• Kvviot's avatar
    Kvviot
    4 years ago
    @Chytrooki rozwiązałem problem aktualizacja biosu do najnowszej co pomogło w prawidłowym działaniu xmp no i zmieniłem R5 2600 na R5 5600x no i teraz widać różnice 120-150 teraz to można grać.

9 Replies

• Kvviot's avatar
    Kvviot
    Seasoned Rookie
    4 years ago
    @Chytrooki Właśnie nie muszę się zabrać za aktualizacje biosu przy profilu xmp mam taki problem ze wywala mi grę bez alarmu dlatego nie włączam. Ustawione tam na 2933
  • Chytrooki's avatar
    Chytrooki
    Hero+
    4 years ago
    @SiC_kviot No to bez aktualizacji biosu i włączonego X.M.P na taktowaniu 3600, nic nie osiągniesz, tym samym nie wiemy czy to nie jest przyczyną niskich FPS.
  • Kvviot's avatar
    Kvviot
    Seasoned Rookie
    4 years ago
    @Chytrooki rozwiązałem problem aktualizacja biosu do najnowszej co pomogło w prawidłowym działaniu xmp no i zmieniłem R5 2600 na R5 5600x no i teraz widać różnice 120-150 teraz to można grać.
  • Kvviot's avatar
    Kvviot
    Seasoned Rookie
    4 years ago
    @Chytrooki Zrobiłem OC ram na 4.2 GHz No i teraz to już klasa 170-200 fps 🙂

About Battlefield 2042

Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze Battlefield 2042 na forach społeczności.644 PostsLatest Activity: 7 days ago