Forum Discussion

Sciepek's avatar
4 years ago
Solved

Migająca woda i ziemia

Witam ostatnio po małym upgrade komputera na nowy procesor płytę główną oraz ramy, w w grze mam dziwnie migoczące elementy, są to głównie ziemia woda, czasami coś na niebie, występuje to też w bf3 ale nie aż tam mocno, w innych grach nie ma tego problemu, ktoś wie o co może chodzić ?

ryzen 5 3600

msi tomahawk b450 max ii

G.SKILL 16GB (2x8GB) 3200MHz CL16 Aegis

gtx1070 gigabyte gaming g1

link do filmu: https://www.youtube.com/watch?v=RGRRdjCo5bc&ab_channel=Series

• Sciepek's avatar
    Sciepek
    4 years ago
    @Chytrooki po dłuższym czasie szukania problemu okazało się że problem leżał po stronie procesora

na procesorze nie było robionego oc a taktowania skakały 3600-4200 czyli zwykły stockowy boost

znajomy polecił mi abym spróbował w biosie ustawić taktowania na stałe 3600 aby wykluczyć problem procka

czynności jakie wykonałem to przestawienie napięć w tryb override i ustawienie napięcia na 1.325

oraz wyłączyłem precision boost overdrive w amd overclockling

po tych czynnościach artefakty zniknęły. A przynajmniej nie zauważam ich.

W tym momencie rodzi się moje pytanie, gdyż praktycznie wcale nie znam się na OC, czy mogę zostawić wszystko jak jest czy jednak powinienem coś zmienić np w napięciach, oraz czy jest to najwyższe taktowanie na jakie mogę liczyć aby nie pojawiały się artefakty.

temperatury cpu nie przekraczają 65 stopni przy 100% obciążenia a system jest stabilny

14 Replies

About Battlefield 2042

Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze Battlefield 2042 na forach społeczności.630 PostsLatest Activity: 17 hours ago