Forum Discussion

4dwpc4146zfz's avatar
4dwpc4146zfz
New Novice
3 months ago
Solved

Problem z BF 2042

Witam niedawno kupilem BF 2042 gra chodzila normalnie do wieczora "wczoraj" kazdy kto mnie zabije , to odrazu wylacza mi gre ... Nie wiem jak to naprawic . Komputer mam dobry bo na wysokich ustawieniach mam po 120 fps stale . Pomozecie ? 

• Wyczytałem że jest to problem z animacją śmierci i wina może być po stronie sterowników amd adrenalin i trzeba zainstalować wersję 25.3.1 i wyłączyć automatyczne aktualizacje. Ja tak zrobiłem i jak na razie działa.

10 Replies

• Frazir's avatar
    Frazir
    Rising Newcomer
    3 months ago

Mam to samo po ostatniej aktualizacji.Jak zginę zostaje z automatu wyrzucony na pulpit.Po tylu latach wspólnej przygody takie jaja.

• Witam! Czy ten problem zaczął się dokładnie "wczoraj wieczorem", czy wcześniej też występował sporadycznie?

Czy przed wystąpieniem problemu instalowałeś jakieś nowe oprogramowanie lub sterowniki?

Czy problem występuje tylko w trybie wieloosobowym, czy również w trybach dla jednego gracza na boty?

Generalnie można spróbować usunąć folder znajdujący się w Dokumentach "Battlefield 2042" cały folder lub Cache. 

• 4dwpc4146zfz's avatar
    4dwpc4146zfz
    New Novice
    3 months ago

Problem zacząl sie dokladnie przed wczoraj wczesniej nie wystepowal . 

Nie instalowalem zadnych nowych sterownikow bo mialem juz przed tym zainstalowane najnowsze sterowniki 

Problem jest jak i na botach jak i w wielosobowym trybie . Zrobilem dzisiaj reinstal BF 2042 zobaczymy czy cos to pomoze 

• 4dwpc4146zfz's avatar
    4dwpc4146zfz
    New Novice
    3 months ago

Zrobilem tak jak napisales mi by usunac folder BF 2042 zrobilem to i dalej to samo sie dzieje po zabiciu mnie z automatu jestem wyrzucony do pulpitu .... 

• Podstawowe kroki, które warto sprawdzić na początku:

1. Uruchom grę jako administrator. Czasami uprawnienia mogą powodować problemy. Kliknij prawym przyciskiem myszy na ikonę BF 2042 i wybierz "Uruchom jako administrator".
    2. Sprawdź spójność plików gry. Mogło dojść do uszkodzenia plików gry. Jeśli masz grę na Steamie, kliknij prawym przyciskiem myszy na BF 2042 w bibliotece, wybierz "Właściwości", następnie "Pliki lokalne" i kliknij "Sprawdź spójność plików gry". Jeśli masz grę przez Origin/EA App, poszukaj opcji "Napraw" lub "Sprawdź" w ustawieniach gry.
    3. Zaktualizuj sterowniki karty graficznej: Upewnij się, że masz najnowsze sterowniki do swojej karty graficznej (NVIDIA GeForce lub AMD Radeon). Możesz je pobrać ze strony producenta.
    4. Zaktualizuj system Windows: Sprawdź, czy nie ma dostępnych aktualizacji systemu Windows i zainstaluj je.
    5. Wyłącz programy działające w tle: Niektóre programy działające w tle mogą powodować konflikty z grą. Wyłącz niepotrzebne aplikacje przed uruchomieniem BF 2042 (np. przeglądarki internetowe, komunikatory).
    6. Sprawdź zaporę systemu Windows i program antywirusowy: Upewnij się, że BF 2042 nie jest blokowany przez zaporę systemu Windows ani program antywirusowy. Dodaj grę do wyjątków, jeśli to konieczne.
  • 4dwpc4146zfz's avatar
    4dwpc4146zfz
    New Novice
    3 months ago

Wykonalem wszystkie te czynnosci ktore napisalem i dalej wystepuje ten sam problem po zabiciu mnie w grze automatycznie wylacza mi sie gra ... Nie wiem czy wogole cos jeszcze pomoze 😒

• Wyczytałem że jest to problem z animacją śmierci i wina może być po stronie sterowników amd adrenalin i trzeba zainstalować wersję 25.3.1 i wyłączyć automatyczne aktualizacje. Ja tak zrobiłem i jak na razie działa.

• PL-SAGA's avatar
    PL-SAGA
    Rising Newcomer
    3 months ago

Tak to działa dzięki FAKTYCZNIE adrenaline nowy soft ma problem zainstalowałem stary i juz mnie nie wywala przy dedzie lub płomieniach thx i pozdrawiam

About Battlefield 2042

Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze Battlefield 2042 na forach społeczności.622 PostsLatest Activity: 2 days ago