Forum Discussion

MagicRogal's avatar
2 years ago
Solved

Problem z importowanym znajomymi w grze Battlefield 2042

Witam. Chciałem pograć razem z moją narzeczoną w grę Battlefield 2042 ale nie mogę dodać kont w grze do znajomych lub mi ich po prostu nie pokazuje, sam nie wiem.

Sprawa wygląda tak, że oba konta są powiązane na obu platformach PSN na PS4 i EA App na laptopie. I w aplikacji EA App i na konsoli oba konta są ze sobą dodane do znajomych ale gdy loguję się na obu platformach na tych kontach to w grze nie pokazuje w znajomych ani jako online ani offline. Mogę normalnie wyszukać gracza i kliknąć żeby dodać do znajomych ale wtedy na platformie PS4 przenosi mnie do profilu PSN, a na laptopie jak to robię to przenosi na profil gracza na platformie EA App.

Próbowałem wszystkiego, usuwałem wielokrotnie i potem dodawałem do znajomych poprzez wyszukiwanie profilów na EA App na laptopie, poprzez dodawanie do znajomych na PSN i pomiędzy platformami. 

Ale cały czas jak zaloguje w grze>> jedno konto na PS4, a drugie na laptopie to pokazuje mi w platformach nawzajem, że są offline a w samej grze Battlefield nie pokazuje żadnych znajomych 

Dodam, że tu i tu jest włączony crossplay 

Na koncie na którym chce grać na konsoli posiadam PS Plus, a na laptopie kupioną świeżo grę na koncie steam mojej narzeczonej powiązanym z jej kontem EA

• Hej,

Przeniosłem Twój post do właściwego miejsca na forum.

Co do problemu, niestety BF 2042 nie pozwala na crossplay pomiędzy PC, a PS4. Posiadacze komputerów mogą grać razem wyłącznie z nową generacją konsol czyli PS5/Xbox Series S/X.

Posiadacze PS4 z kolei mogą grać tylko z Xboxem One.

3 Replies

• Hej,

Przeniosłem Twój post do właściwego miejsca na forum.

Co do problemu, niestety BF 2042 nie pozwala na crossplay pomiędzy PC, a PS4. Posiadacze komputerów mogą grać razem wyłącznie z nową generacją konsol czyli PS5/Xbox Series S/X.

Posiadacze PS4 z kolei mogą grać tylko z Xboxem One.

• MagicRogal's avatar
    MagicRogal
    2 years ago

Aha, no to mogłem to doczytać przed zakupem gry na innej platformie 🫤

Dziękuje za odpowiedź, temat do zamknięcia.

About Battlefield 2042

Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze Battlefield 2042 na forach społeczności.634 PostsLatest Activity: 6 minutes ago