Forum Discussion

ArturJeferson's avatar
3 years ago
Solved

Problem z odpaleniem gry Battlefield 2042 platforma steam PC

Witam 

Mam problem z grą Battlefield 2042 na platformie steam gdy klikam uruchom odpala mi się EA App po czym automatycznie sie wyłączą jest napis na steam uruchamianie lecz on znika jest przycisk graj i tyle w menadżerze zadań nic nie ma by bf sie odpalał w tle  czy jest jakaś możliwość by mi pomoć jest tak od początku zakupu (pierwszy sezon) szukamłem wiele inforamci na internecie (spójność plików, reinstall, odłączanie padów, myszek, słuchawek itp lecz nic nie przynosi skutku.

Pozdrawiam

i prosze o szybką pomoc 😢

• @ArturJeferson spróbuj dodatkowo wyczyścić pamięć podręczną EA app i przeinstaluj aplikację Steam. Po wykonaniu tej czynności, wyloguj się z aplikacji EA a przy ponownym logowaniu wykorzystaj dane konta Steam. Dodatkowo odznacz opcję "Nie wylogowuj mnie".

Dopiero teraz włącz grę. Daj znać czy coś się zmieniło.

6 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

Hej @ArturJeferson 

Dzięki za Twoje zgłoszenie. 

Prześlij nam proszę plik DxDiag, możliwe że tam znajdziemy jakieś wskazówki odnośnie rozwiązania problemu. 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    3 years ago

Hej @ArturJeferson 

Dzięki za odpowiedź i przesłanie pliku DxDiag. 

• Widzę, że Twój komputer wyposażony jest w dysk SSD - czy próbowałeś grę zainstalować na nim?
    • Jeśli posiadasz na swoim komputerze oprogramowanie SteelSeries - wyłącz je całkowicie dla testu na czas uruchomienia gry. 
    • Widzę również błędy związane z Rainmeter.exe - wygląda na to, że jest to aplikacja dodająca pewne opcje i ulepszenia na Twoim pulpicie. Tutaj również dla testu - wyłącz ją na czas uruchomienia gry. 

Jeśli wcześniej tego nie robiłeś - zmień proszę ustawienia kontroli konta użytkownika i uruchom grę jako administrator: 

Jak włączyć lub wyłączyć funkcję Kontrola konta użytkownika - Microsoft Community

• Hej @EA_Kuba niestety ale pozrobioniu tego co kazałeś nadal wystepuje ten sam błą uruchamiam BFA odpala sie EA App na steam Pisze uruchamianie znika EA App znika Uruchamianie na steam i jest napis graj i cisza :/ 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    3 years ago

@ArturJeferson spróbuj dodatkowo wyczyścić pamięć podręczną EA app i przeinstaluj aplikację Steam. Po wykonaniu tej czynności, wyloguj się z aplikacji EA a przy ponownym logowaniu wykorzystaj dane konta Steam. Dodatkowo odznacz opcję "Nie wylogowuj mnie".

Dopiero teraz włącz grę. Daj znać czy coś się zmieniło.

About Battlefield 2042

Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze Battlefield 2042 na forach społeczności.622 PostsLatest Activity: 4 days ago