Forum Discussion
Hej,
Czy oprócz myszki i klawiatury masz do komputera podłączone jakieś sprzęty przez wejście USB? Jeśli tak, to spróbuj je odłączyć zostawiając wyłącznie te, które wymagane są do gry.
Warto także stworzyć nowego użytkownika systemu z uprawnieniami administratora i na nim włączyć grę.
Jeśli to nie pomoże, zajrzyj także do TEGO wątku na angielskim forum, gdzie @jordycf opisał sposób obejmujący program dism++
Powodzenia!
- 2 years ago
Odłączyłem z portów usb wszystko poza klawiaturą oraz myszką i nic. Próbowałem programem dism++ ale bez efektu. Ostatecznie zainstalowałem goły system wraz z sterownikami od płyty głównej i karty graficznej, instalując tylko steam, ea app i battlefielda 2042 na osobnym dysku. Efekt? Wyświetla dokładnie ten sam błąd na systemie, w którym nawet przeglądarka jest systemowa. Natrafiłem za to na taki link. Jeżeli dobrze zrozumiałem to ten "profesjonalny" ea anticheat wykrywa sterowniki radeon'ów jako hacki. Jeżeli tak to serdeczne 👍 dla EA. Brakuje tylko żebyśmy kupowali myszki i klawiatury jedynej słusznej marki (może od nich?), bo inaczej nie zagrasz. Jak ktoś mógł przeoczyć tak istotny "detal" to nie jestem w stanie pojąć. Instalacja starszych sterowników też nic nie dała, tak dla jasności.
Na kartach nvidi gra działa (sprawdzone na rtx 2080ti oraz gtx 1650).
Użytkownik Radeona 6800.
- Chytrooki2 years agoHero+@MALA232333 Pobierz DDU(Program do deinstalacji sterownika karty graficznej). Odinstaluj nowy sterownik AMD i zainstaluj wersję Adrenaliny 23.12.1. Zobacz czy pomoże. AMD ma w nowym sterowniku framegeneration, za anti lag+ i FG można było dostać bana w CS, Valorant, Apexie. To nie dokońca wina gry. Poprostu wyżej wymienione implemtacje powodują bezpośrednią ingerencję w pliki gry. Co może być odbierane jak cheat.
- 2 years ago@Chytrooki @EA_Kalina
Pobrałem DDU i odinstalowałem najnowsze sterowniki w trybie awaryjnym. Zainstalowałem polecaną przez Ciebie wersję - bez zmian
Dodatkowo:
-była sprawdzana spójność plików gry na steam
-ea anticheat był aktualizowany, naprawiany, odinstalowany i zainstalowany jeszcze raz
-BF2042, steam, ea app był uruchomiony jako administrator
Nic nie pomogło niestety.
About Battlefield 2042
Recent Discussions
- 4 days ago
- 9 days ago