Forum Discussion

JaroKTR's avatar
2 years ago
Solved

Witam nie mogę uruchomić gry batllefield 2042

Witam nie mogę uruchomić gry batllefield 2042,gra zakupiona na steam,po wciśnięciu graj gra niby się uruchamia włącza sie ea app , anticheat nakładka z gry i wczytuje i nagle wszystko sie wyłącza. Jeśli chodzi o oczyszczenie dysku,weryfikacji plików,czyszczenie pamięci podręcznej,reinstalacji ea app,reinstalacji gry,wszystko wykonałem i nic nie pomaga. Dodam że inna gra od ea też przez steam odpala normalnie. Może ma ktoś jakiś pomysł co by mogło pomóc? Dodam tylko że konsultant z EA nie dał rady jedyna rada jaką dostałem to reinstall vc++ też nie pomogło

☹️

• JaroKTR's avatar
    JaroKTR
    2 years ago

Dobra znalazłem rozwiązanie tego problemu,we wpisach których wcześniej nie czytałem.Sterowniki,aktualizacjie,pamięć podręczna,reinstalacje,czyszczenie rejestru,komenda sfc/scannow,antywirus,zapora nic nie pomagało. Jedna rzecz rozwiązała problem 🙂 

Wyłącz funkcję  Control Flow Guard (CFG) w Battlefield 2042 w systemie Windows, wykonując następujące kroki:

1. Otwórz Ustawienia komputera,
    2. Otwórz Ustawienia zabezpieczeń systemu Windows,
    3. Kliknij „Kontrola aplikacji i przeglądarki”,
    4. Kliknij „Ustawienia ochrony przed exploitami”, 
    5. Kliknij „Ustawienia programu”,
    6. Kliknij „ Dodaj program do dostosowania”,
    7. Kliknij na „Wybierz dokładną ścieżkę pliku”,
    8. Przejdź do miejsca, w którym zainstalowałeś Battlefield 2042 i kliknij plik „BF2042.exe”,
    9. Kliknij „Otwórz”,
    10. Przewiń w dół do opcji Kontrola przepływu (CFG),
    11. Kliknij „Zastąp ustawienia systemowe”,
    12. Upewnij się, że jest ustawiony w pozycji „Off”,
    13. Kliknij „Zastosuj”.

Dzięki wszystkim którzy poświęcili czas żeby mi pomóc. Pozdrawiam!

10 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @JaroKTR 

Przeniosłam Twój wpis z tablicy gry The Sims 4, dzięki czemu możesz uzyskać wsparcie od graczy mających doświadczenie z BF.

Z mojej strony, w pierwszej kolejności chcę zaproponować dodanie aplikacji Steam, EA app ora pliku startowego BF2042.exe do zaufanych w ustawieniach antywirusa.

Dodatkowo uruchom PC w trybie czystego rozruchu by wyeliminować wpływ innych programów na działanie gry.

Pozdrawiam,

_Kalina

• JaroKTR's avatar
    JaroKTR
    2 years ago

Dzięki za odpowiedz i za przeniesienie wpisu, niestety nic nie pomaga czysty rozruch,dodam tylko że (może to ma jakieś znaczenie) ja w tą grę grałem problemy zaczeły sie po przeniesieniu jej na inny dysk. Oczywiście użyłem do tego narzędzia Steam. Teraz jej nie mogę uruchomić a inne gry od EA chodzą  (FIFA,BF1). No i pojawił sie problem z logowaniem do EA app nie zapamiętuje danych logowania reinstalacja,pamięć podręczna jak pisałem wczesniej nic nie daje. 

• Chytrooki's avatar
    Chytrooki
    Hero+
    2 years ago
    @JaroKTR Witam! 🙂

Spróbuj odinstalować EA App. Następnie Wciśnij na klawiaturze Windows + R i wpisz w oknie %temp% usuń wszystko. Później wyczyścić pamięć podreczną Steam, napraw grę o ile można i uruchom grę z Steam spowoduje to ponowną instalacje EA App.
  • JaroKTR's avatar
    JaroKTR
    2 years ago

Witaj 

Zrobiłem jak napisałeś krok po kroku i dalej to samo ale tym razem przy weryfikacji plików wykryło mi 3 pliki do naprawy wczesniej nie wykrywało nic.Przy pierwszym uruchomieniu instalacja  EA app i nakładka z gry ,pasek ładowania wchodzi do końca i wszystko sie wyłącza.Masakra a już miałem nadzieje xD

• JaroKTR's avatar
    JaroKTR
    2 years ago

Dobra znalazłem rozwiązanie tego problemu,we wpisach których wcześniej nie czytałem.Sterowniki,aktualizacjie,pamięć podręczna,reinstalacje,czyszczenie rejestru,komenda sfc/scannow,antywirus,zapora nic nie pomagało. Jedna rzecz rozwiązała problem 🙂 

Wyłącz funkcję  Control Flow Guard (CFG) w Battlefield 2042 w systemie Windows, wykonując następujące kroki:

1. Otwórz Ustawienia komputera,
    2. Otwórz Ustawienia zabezpieczeń systemu Windows,
    3. Kliknij „Kontrola aplikacji i przeglądarki”,
    4. Kliknij „Ustawienia ochrony przed exploitami”, 
    5. Kliknij „Ustawienia programu”,
    6. Kliknij „ Dodaj program do dostosowania”,
    7. Kliknij na „Wybierz dokładną ścieżkę pliku”,
    8. Przejdź do miejsca, w którym zainstalowałeś Battlefield 2042 i kliknij plik „BF2042.exe”,
    9. Kliknij „Otwórz”,
    10. Przewiń w dół do opcji Kontrola przepływu (CFG),
    11. Kliknij „Zastąp ustawienia systemowe”,
    12. Upewnij się, że jest ustawiony w pozycji „Off”,
    13. Kliknij „Zastosuj”.

Dzięki wszystkim którzy poświęcili czas żeby mi pomóc. Pozdrawiam!

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    2 years ago

@JaroKTR super, że się udało i wielkie dzięki, że podzieliłeś się z nami tym rozwiązaniem +XP

• sovtware's avatar
    sovtware
    2 years ago

Wskaż plik .exe gry Battlefield 2042.  C:\Program Files\EA Games\Battlefield 2042

• Hej mam ten sam problem czytałem wszystko robiłem tak jak pisaliście ale w ciągu dalszym gra uruchamia się i po wczytaniu wyłancza sie juz naprawdę nie wiem co mam zrobić 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    12 months ago

Hej @InSpIrIoNidea 

Z racji tego, że ostatni komentarz z tej dyskusji został zamieszczony w październiku 2023, poproszę Cię o założenie nowego tematu. Opisz co dokładnie się dzieje - dołącz komunikat błędu, informacje dotyczące platformy jak i kroków, które masz już za sobą.

W przypadku PC zawsze wskazane jest dołączanie raportu DxDiag.

About Battlefield 2042

Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze Battlefield 2042 na forach społeczności.596 PostsLatest Activity: 3 months ago