Witam nie mogę uruchomić gry batllefield 2042
Witam nie mogę uruchomić gry batllefield 2042,gra zakupiona na steam,po wciśnięciu graj gra niby się uruchamia włącza sie ea app , anticheat nakładka z gry i wczytuje i nagle wszystko sie wyłącza. Jeśli chodzi o oczyszczenie dysku,weryfikacji plików,czyszczenie pamięci podręcznej,reinstalacji ea app,reinstalacji gry,wszystko wykonałem i nic nie pomaga. Dodam że inna gra od ea też przez steam odpala normalnie. Może ma ktoś jakiś pomysł co by mogło pomóc? Dodam tylko że konsultant z EA nie dał rady jedyna rada jaką dostałem to reinstall vc++ też nie pomogło
☹️
Dobra znalazłem rozwiązanie tego problemu,we wpisach których wcześniej nie czytałem.Sterowniki,aktualizacjie,pamięć podręczna,reinstalacje,czyszczenie rejestru,komenda sfc/scannow,antywirus,zapora nic nie pomagało. Jedna rzecz rozwiązała problem 🙂
Wyłącz funkcję Control Flow Guard (CFG) w Battlefield 2042 w systemie Windows, wykonując następujące kroki:
- Otwórz Ustawienia komputera,
- Otwórz Ustawienia zabezpieczeń systemu Windows,
- Kliknij „Kontrola aplikacji i przeglądarki”,
- Kliknij „Ustawienia ochrony przed exploitami”,
- Kliknij „Ustawienia programu”,
- Kliknij „ Dodaj program do dostosowania”,
- Kliknij na „Wybierz dokładną ścieżkę pliku”,
- Przejdź do miejsca, w którym zainstalowałeś Battlefield 2042 i kliknij plik „BF2042.exe”,
- Kliknij „Otwórz”,
- Przewiń w dół do opcji Kontrola przepływu (CFG),
- Kliknij „Zastąp ustawienia systemowe”,
- Upewnij się, że jest ustawiony w pozycji „Off”,
- Kliknij „Zastosuj”.
Dzięki wszystkim którzy poświęcili czas żeby mi pomóc. Pozdrawiam!