Forum Discussion

XdtgS89's avatar
XdtgS89
Seasoned Novice
26 days ago

Re: Zamrożenie PC po ostatniej aktualizacji Anti-cheat Javelin podczas gry w BF6

Po 240godzinach bez crashy itp niestety ostatni update kolosalnie uniemożliwia mi normalne granie. 

Włączyłem już nawet stoper żeby się upewnić, za każdym razem między 20 a 30 minutą rozgrywki komputer nagle całkowicie się blokuje i pozostaje jedynie jego restart. Przez ten problem nie mogę nawet dokończyć nowych Operacji czy ogólnie dłuższych rozgrywek niż 20 minutowe. 

Widzę, że na zagranicznym forum sporo osób zgłasza ten problem: 

PC freezing after 10min off playing BF6 since update today 16.4.2026 | EA Forums - 13337729

Oczywiście wszelkie sterowniki, system oraz bios są aktualne (w tym bios z ustawieniami fabrycznymi). Próbowałem już wielu rzeczy w tym reinstall gry i antycheata itd. Problem na pewno nie jest po stronie mojego PC lecz po stronie Battlefielda. Inne gry śmigają aż miło. Mam nadzieję szybko uda Wam się naprawić ten bardzo poważny błąd. 

Specyfikacja mojego komputera:

AMD Ryzen 7 9700X

B650 EAGLE AX

2 x 16GB Lexar Ares 6800

AMD Radeon RX 6700 XT

Samsung 990 Evo 2TB

Windows 11 Pro

4 Replies

• XdtgS89's avatar
    XdtgS89
    Seasoned Novice
    26 days ago

Tak widziałem, jutro będę testował. W Biosie mam 3 opcje co do iGPU: OFF, Auto i Forced także będzie testowane znów ze stoperem 😅
    Dziś miałem takie jaja, że po rozgrywce trwającej 19 minut wyszedłem z gry, odczekałem minutę i klikając na cudowny przycisk "Graj" na steamie komp mi się zawiesił w trakcie odpalania gry. To trochę wygląda jak cykliczne testowanie kompa już z poziomu Biosu i dlatego zawsze w niemal tym samym czasie kończy się zawiechą.

• SRCDS_evil's avatar
    SRCDS_evil
    Rising Novice
    26 days ago

Nie którym ponoć pomaga włączenie iGPU i instalacja sterownika od grafiki zintegrowanej wtedy masz 2 grafiki w komputerze.
    W moim przypadku nie pomogło.

• XdtgS89's avatar
    XdtgS89
    Seasoned Novice
    26 days ago

Ahh sprawdzałem w tym dziale czy nie ma tematu związanego z tą sprawą, a okazuje się że jest już takowy tylko w innym dziale, mój błąd. Ano też jestem ciekaw, bo to nie jest normalne nie dość że tak naprawdę ingerencja w BIOS to jeszcze teraz całkowite zamrażanie komputera.

Featured Places

Node avatar for Battlefield 6 Problemy techniczne

Battlefield 6 Problemy techniczne

Masz problemy z FC Battlefield 6? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 18 hours ago
241 Posts