Forum Discussion

GentleBourbon777's avatar
6 days ago

Chat - brak możliwości uzycia

Po ostatniej aktualizacji nie mogę korzystać z czatu. pojawia sie okienko ale nie mogę nic tam wpisać. BF6 [steam]

Edit:

Po wciśnięciu [enter] -> pojawia się okienko z czatem -> próba pisania tekstu nie skutkuje pisaniem tekstu w chacie. 

10 Replies

• JedaiJed's avatar
    JedaiJed
    Seasoned Novice
    4 days ago

Od około tygodnia mam problem z czatem w grze. Nie działa mi na nim pisanie.
    Enterem się uruchamia - ale żadnej treści nie mogę napisać żadnej wiadomości.
    Myślałem,że to może jakiś omyłkowy ban czy coś - ale okazuje się że nie mam żadnych ograniczeń.
    Restartowałem, naprawiałem instalację - bez skutku.
    miał ktoś taki problem?

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    4 days ago

Hej GentleBourbon777​ 

Dzięki za Twoje zgłoszenie. 

Jeśli możesz - prześlij nam zrzut ekranu, lub klip pokazujący napotkany przez Ciebie błąd. 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    4 days ago

Hej JedaiJed​ 

Połączyłem Twój wątek z innym opisującym podobny problem. Podobnie jak autora tego wątku poproszę Cię o przesłanie nam zrzutu ekranu lub nagrania ukazującego napotkany przez Ciebie błąd. 

• [OBEJCIE PROBLEMU]

Będąc w menu (podczas matchmaking) wciśnij enter (to niczym nie skutkuje). Następnie po załadowaniu rozgrywki czat działa bezproblemowo. U mnie działa 4/4 (100%).

Szczegóły:

• wybieram rozgrywkę multiplayer
    • wybieram: Custom Search (Wyszukiwanie niestandardowe) -> Play (być może działa dla pozostałych trybów) 
    • Będąc już w lobby klikam [Enter] (nie skutkuje to żadną widoczną akcją na ekranie)
    • klikam: Start (rozpoczynam matchmaking)
    • ładuje się rozgrywka -> cieszę się czatem

EDIT:
    Dorzucam link do video jak ominąć problem z chatem: https://youtu.be/erN73odif1I

• JedaiJed's avatar
    JedaiJed
    Seasoned Novice
    3 days ago

o to to - mam dokładnie to samo co GentleBourbon777 - po kliknięciu Enter wskakuje mi wskaźnik myszy. ale jak szybko bardzo kliknę enter i jakąś losową literkę to czasem uda się ją napisać

ale to tak bez ładu i składu.

• JedaiJed's avatar
    JedaiJed
    Seasoned Novice
    3 days ago

mam dokładnie to samo co Ty

• JedaiJed's avatar
    JedaiJed
    Seasoned Novice
    2 days ago

Zrobiłem jak opisałeś - i u mnie też działa :D dzięki :P