Forum Discussion

mokatexLB's avatar
mokatexLB
Rising Newcomer
1 day ago

error directx podczas zmiany broni podczas rozgrywki

witam mam problem a mianowicie podczas rozgrywki kiedy chce zmienić broń na inną wywala mi błąd i gra się wyłącza i wywala mnie do pulpitu. Przed senonem 2 nie było żadnych takich błędów i wszystko działało poprawnie. Gram na 1920x1080p i niskiej grafice i ten błąd występuje a gdy zmienię na rozdzielczość 1280x720p wszystko działa poprawnie ale nie da się grać. Dołączam zdjęcie dla jasności. Mam wszystko zaktualizowane najnowsze sterowniki, bios itd. i błąd dalej występuje.

1 Reply

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    9 hours ago

Hej mokatexLB​ 

Dzięki za Twoje zgłoszenie. 

Rozumiem, że na Twoim komputerze zostały zainstalowane najnowsze sterowniki, nie mniej z racji tego, że problem może byćpowiązany z uszkodzonym sterownikiem, poproszę Cię o ponowną instalację tym razem przy pomocy DDU:

How to Use the Display Driver Uninstaller (DDU) to Uninstall a...

Czy opisany przez Ciebie problem pojawia się również przy ustawieniach Medium i wyższych (przy rozdzielczości  1920x1080p)?

W menu podczas gry i zmianie ustawień grafiki sprawdź proszę zużycie pamięci karty (skala w prawym dolnym rogu)

Daj nam znać czy zauważyłeś poprawę po ponownej instalacji sterowników. 

Jeśli problem nie minie odpowiedz na powyższe pytania i prześlij nam plik DxDiag. 

[Info] Jak wygenerować raport DxDiag