Forum Discussion

hajperGT's avatar
hajperGT
Seasoned Newcomer
2 days ago

Wywalanie z BF6

Zgłaszałem to już wcześniej, olaliście. Na Steamie też nie działacie zbyt prężnie, pomimo tego że grę tam sprzedajecie.

12900KF+5070Ti - niezależenie od sterowników wychodzi z gry. Po ostatniej aktualizacji nawet z menu. Bez błędu (raz wyświetliło, ale nie mam kodu błędu). I nie, zmiana sterowników, obniżanie zegarów, odinstalowywanie wszystkiego i jedzenie pierogów przed grą nie pomaga. Macie setki zgłoszonych błędów na Steamie z RTX5xxx (jest nawet osobny temat do tego założony), więc to nie jest tylko mój problem. I nie, nie wywala mnie z żadnej innej gry, przy długotrwałym obciążeniu przy tworzeniu AI ani przy innych czynnościach. Nie ma problemu ani z chłodzeniem ani z zasilaczem ani z kotem sąsiada. Bo wasze porady ograniczają się do "zmień sterowniki", "obniż zegary", "może się przegrzewa", "to twoja wina, podlej kwiaty".

W dodatku w żaden sposób nie można do EA napisać na stronie o zwrot pieniędzy za to ścierwo.

Zrobicie coś w końcu z tym? 

2 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 days ago

Hej hajperGT​ 

Rozumiem Twoją frustrację. Chciałam odnieść się do informacji opublikowanej na anglojęzycznym forum. Zespół potwierdził, że był świadomy problemu z awariami sterownika GPU dotyczącymi części kart NVIDIA GeForce RTX 50 Series i pracował nad nim wspólnie z NVIDIA.

Zgodnie z najnowszym komunikatem, poprawki dla tych awarii zostały uwzględnione w aktualizacji 1.4.1.5. Jeśli jednak nadal doświadczasz crashy po zainstalowaniu tej wersji gry, warto upewnić się, że korzystasz z najnowszej dostępnej aktualizacji Battlefield 6. Dodatkowo  przywróć ustawienia  poprzez zmianęnazwy folderu gry w Dokumentach i podlewaj kwaitki (zwłaszcza przy tych upałach).

Jeżeli problem nadal występuje po aktualizacji, podeślij proszę aktualny raport DxDiag TUTAJ (Known Issue: NVIDIA GPU Driver Crashes on Certain Maps).

• hajperGT's avatar
    hajperGT
    Seasoned Newcomer
    16 hours ago

Ale problem jest też taki - że Wy jakiś czas temu już te problemy usunęliście. I był krótki czas, że NIE wywalało, NIE zawieszało się i grało się ok. Ciężko mi określić kiedy, ale może ze 2 miesiące temu? Po kolejnych aktualizacjach był powrót. Co do aktualizacji - jest lepiej, ale nadal wywala. I nadal na Steamie  są te same problemy u innych graczy.

Zwróćcie uwagę na czułość BF6 na jakikolwiek overlay. W czasie, gdy gra była stabilna (a używałem swojej aplikacji - nakładki do wyświetlania FPS i temperatur) - gra się potrafiła wywalić. Bez tego - nie wywalało. Może coś ze Steama pracuje w tle albo jakiś proces Windowsa (GameBar odpada - bo go wywaliłem).