Forum Discussion

kEIGHT8's avatar
kEIGHT8
New Novice
2 months ago
Solved

[PC] DXGI_ERROR_DEVICE_HUNG DirectX Error

Podczas grania freez, i wywalenie do pulpitu z bledem

• Odpowiedź oznaczona jako rozwiązanie dla lepszej widoczności postu - nie znaczy to, że problem został uznany za rozwiązany. 

Hej wszystkim, 

Aktualnie analizujemy problemy związane z wyłączaniem się gry z błędem  DXGI_ERROR_DEVICE_REMOVED i DXGI_ERROR_DEVICE_HUNG. 

Jeśli problem z tym konkretnym błędem pojawił się u Was poprosimy Was o poniższe informacje: 

• EA ID / Steam ID:
    • Wersja systemu operacyjnego :
    • Karta graficzna:
    • Wersja sterownika GPU:
    • Data i godzina wystąpienia problemu:
    • Opis błędu :
      • Krótko opisz, co się stało – np. gra zawiesza się przy wczytywaniu mapy, brak tekstur, błąd połączenia itp.
    • Rodzaj problemu:
      • Crash / Rozłączenie / Wyrzucenie do menu głównego / Inny (wpisz jaki)
    • Tryb, w którym wystąpił problem:
      • Kampania / Multiplayer (jeśli Multiplayer – określ, który tryb lub mapa)
    • Dodatkowe błędy lub komunikaty:
      • (np. kody błędów, komunikaty systemowe, błędy antycheat)
    • Załącz plik DxDiag, jeśli to możliwe ([Info] Jak wygenerować raport DxDiag):
      • Plik DxDiag pomoże zespołowi wsparcia technicznego dokładniej zdiagnozować problem.

37 Replies

• Ja mam ten sam błąd przy odpaleniu gry korzystam z usługi GeForceNow i po kilku próbach odpalenia blokuje mi dostęp na 24 godziny

• Ja mam ten błąd ciągle, co bym nie robił... nie idzie nawet mapy dokończyć już próbowałem wszystkiego i dalej z tym walcze.

• BŁąd powtarza sie przy włączonym frame generation x2 po około godziny grania, bez FG gra działa bez wywalania błędu 

• Ma ktoś też problem z DirectX Error? u mnie gra stała sie niegrywalna  próbowałem już chyba wszystkiego co jest w necie..... 

Aktualizacja sterowników i inne tego typu rzeczy wykonana, wszystkie jakieś solucje które miały sens starałem się wykonać lecz nic to nie dało.

Wklejam obraz z błędem, bede wdzieczny za pomoc... Komp kupiony nie dawno, specyfikacja na pewno odpowiednia