Forum Discussion

InquisitorScorn's avatar
InquisitorScorn
Seasoned Newcomer
14 days ago

Bf6 - Gra wyłącza się po splashscreenie

Tak jak w tytule, po włączeniu Battlefield 6 pojawia się splashscreen, chwilę później czarny ekran, który się wyłącza. Bez logów/błędów. Próbowałem wielu rzeczy z pomocą EA Support ale nic nie działa.

Lista czynności które wykonałem:
clean boot, upewnienie się że secure boot jest odpowiednio przygotowany, drivery, reisntalacja driverów karty graficznej (czysta),  czysta reinstalacja gry i anticheata itp itd. Brak jakichkolwiek nakladek podczas gry, uruchomienie gry na innym profilu użytkownika windows. 

Gra działała prawidłowo w becie. Znajduje się na EA app.
Procesor oraz karta graficzna są z amd

również nie jest to problem z kontem. Gra działa na innym sprzęcie bez zarzutu

4 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    12 days ago

Hej InquisitorScorn​ 

Dzięki za Twoje zgłoszenie, opis problemu i przesłany plik DxDiag. 

W pliku DxDiag zauwazyłem błędy związane z LiveKernelEvent, które potencjalnie mogą mieć związaek z uszkodzonym sterownikiem karty graficznej. 

Sugerowałbym, abyś ponownie zainstalował sterownik tym razem korzystając z programu DDU, by usunąć wszelkie pozostałości. Rozważ również, roll-back sterownika do poprzedniej wersji jeśli problemy nie ustąpią. 

W pliku DxDiag zauważyłem również że dla Twojej ddedykowanej karty wyłączony jest Hardware Scheduling: Block List: DISABLE_HWSCH

Sprawdź proszę czy zauważysz poprawę kiedy włączysz HAGS -  https://devblogs.microsoft.com/directx/hardware-accelerated-gpu-scheduling/ 

Ostatecznie postaraj się zwolnić nieco miejsca na partycji systemowej, tak by wolne było ok 100GB,  oraz odłącz wszystkie zbędne podczas gry peryferia/kontrolery.

Featured Places

Node avatar for Battlefield 6 Problemy techniczne

Battlefield 6 Problemy techniczne

Masz problemy z FC Battlefield 6? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 6 hours ago
185 Posts