Forum Discussion
Niestety, to nie jest rozwiązanie. Widziałem ten film wcześniej. Chyba jest pod AMD bo żaden twórca nie tłumaczy jak podejść do procesorów intela. Ale próbowałem wpisać 8 rdzeni i 16 wątków (tylko rdzenie P) jak i 20 rdzeni i 28 wątków.
Bios / chipset aktualizowany. Robiłem to po beta BF6 bo myślałem, że i5-13400f jest za słapy i ma bottleneck (wtedy jeszcze na RTX 2080). Więc zamówiłem i7 i zrobiłem wszystkie update'y.
Ja rozumiem, że AMD ma w ofercie najlepszy procek ale to nie znaczy, że intel to ściek - wszystko zależy od wyceny. Tudzież jeśli mój procek nie jest bottleneck (a nie powinien) to AMD z tą kartą wyciągnie 5-15 fps więcej.
Prośba o inne rozwiązanie niż "kup AMD" ;)
Dziękuje
- Chytrooki24 hours agoHero+
Przepraszam ale może mnie źle zrozumiałeś. Masz DDR4 3200mhz CL16 nigdy nie będzie dobrej wydajności jeśli nie zmienisz na ram z DDR5, niema możliwości żebyś osiągnął wyższe klatki. Dlaczego uważam Intel za ściek, a zobacz teraz żeby zamontować DDR5 musisz wymienić płytę główną, no chyba że masz hybrydę z DDR5 to musisz wymienić tylko Ram na DDR5. Poza tym Intel co roku zmienia socket na płytach głównych do nowych procesorów AMD raz na 6 lat. Poprostu musisz zmienić ram i wszystko będzie dobrze.
About Battlefield 6 Problemy techniczne
Recent Discussions
- 4 minutes ago
- 2 hours ago