Forum Discussion

Mariuszek8k's avatar
Mariuszek8k
Seasoned Newcomer
6 days ago

Gra po update REDSEC nie działa

Po update REDSEC, gry nie da rady włączyć, za pośrednictwem Steam, po kliknięciu GRAJ pojawia się ekran ładowania AntyCheat, gdy się załaduje pojawia się czarny ekran w okienku i po chwili gra się wyłącza.

1. Weryfikacja plików została wykonana
  2.  SecureBoost jest włączony
  3.  Wszystkie ustawienia NVIDIA także domyślne, zmiana też nic nie pomogła
  4.  Odznaczanie DLC (np. tekstury HD) też nie działa.
  5.  Uruchamianie jako administrator też nie.
  6.  Wszystkie sterowniki i Visual c++ zaktualizowane.
  7. Tworzyłem inne konta admina jak i samą grę też próbowałem odpalić przez admina.
  8. Instalowanie/Naprawianie AntyCheata też nie pomaga

Proszę o pomoc, od wyjścia update nie jestem w stanie nawet zakupionej gry.

Załączam plik DxDiag 👇

5 Replies

• Mariuszek8k's avatar
    Mariuszek8k
    Seasoned Newcomer
    3 days ago

Wszystkie kroki wykonane, niestety dalej bez zmian. W dokumentach w folderze CrashDump pojawia się plik .mdmp ale nie mogę go tu wysłać, może wy to rozszyfrujecie ;d

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    4 days ago

Hej Mariuszek8k​ 

Dzięki za Twoje zgłoszenie, dotychczas wykonane kroki i przesłany plik DxDiag. 

W pliku DxDiag zauważyłem błędy systemowe (WindowsWcpOtherFailure3 - kod błędu: 800f0983), które moglą wpływać na działanie systemu, a co za tym idzie - gry. 

Zacznij proszę od naprawy plików systemowych przy pomocy kontrolera plików systemowych: 

Naprawianie uszkodzonych lub dodawanie brakujących plików systemowych za pomocą narzędzia Kontroler plików systemowych

Zauważyłem również, że do Twojego komputera podłączone są dwa monitory. W przeszłości pojawiały się podobne problemy związane z uruchomieniem gry. W Twoim  przypadku dwa monitory posiadają różne rozdzielczości 1440p oraz 1080p, co również może wpływać na uruchomienie gry. 

Na czas testu uruchomienia gry odłącz proszę jeden z nich. Sugerowałbym również wyłączyć opcję HDR. 

Kolejną aplikacją która potencjalnie może powodować problemy jest aplikacja do ulepszania dźwięku - Razer 7.1 Surround Sound. Upewnij się, że jest ona zaktualizowana do najnowszej wersji, lub ewentualnie wyłącz ją na czas uruchomienia gry, lub całkowicie odinstaluj. 

Następnym krokiem będzie zresetowanie cache Steam poprzez:

Naciśnięcie Win+R
    w oknie uruchamianie wpisz steam://flushconfig

Następnie uruchom Steam z poziomu folderu w którym jest zainstalowany (nie poprzez skrót) jako administrator. Tę samą czynność wykonaj z grą - uruchom ją bezpośrednio z folderu w którym jest zainstalowana - nie poprzez skrót. 

About Battlefield 6 Problemy techniczne

Masz problemy z FC Battlefield 6? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.172 PostsLatest Activity: 15 minutes ago