Forum Discussion

arbi124's avatar
arbi124
Newcomer
23 hours ago

Hit Reg

Cześć, niedawno kupiłem BF6 i strasznie odpycha mnie od tej gry pewna kwestia.

Mianowicie rejestracja trafień. Mimo tego, że widzę, że kule trafiają to nie widać hit markerów ani nie zadaję obrażeń. Bywa nawet, że podchodząc od tyłu do przeciwnika chowającego się lub AFKującego pierwsze 20-30 kul przez niego przeleci.

Dodam, że mam nowy sprzęt złożony z nowych części najnowszych generacji i każda inna gra chodzi bez zarzutów. Znam się na PC i grach więc optymalizację pod granie mam zrobioną i sprawdzałem to z narzędziami sieciowymi wbudowanymi w grze. Wg. nich wszystko jest w porządku i wszystkie trafione kule na serwerze trafiają również w kliencie. Pytanie skąd te nie trafione. Umiem ocenić kiedy nie trafiam.

Z tego co czytam w internecie to problem jest powszechny i nie dotyczy tylko mnie, aczkolwiek oglądałem wiele materiałów z gry na Youtube i Twitch i u innych mam wrażenie, że te strzały wchodzą częściej. W samej grze mam około 150fps. Połączenie internetowe mam po kablu. Światłowód 1Gb/s.

Szukam jakiegoś rozwiązania, które choć trochę polepszy komfort rozgrywki i pozwoli mi się nią cieszyć.

3 Replies

• JACKAL896's avatar
    JACKAL896
    Rising Traveler
    47 minutes ago

Ja też tak często mam zależy jak się trafi, ale większość rund nie zalicza trafienia znaczy serwer rejestruje na wykresie trafienia hireg też pokazuje trafienia, ale nic z tego nie wiem, gdzie to wszystko idzie, a nic nie zmieniałem ani w routerze, ani w ustawieniach karty sieciowej po sezonie 4 mam najnowszy bios sterownik chipset próbowałem, że może to winna sterowników karty graficznej zainstalowałem te prawie nowe, które nie wysypują gry nic nie dało to wróciłem do 581,42 a wcześniej przeciwnicy padali na kilka kul, czy nawet ze snajperki padali na strzała, a teraz trzeba się ukrywać, by cokolwiek ustrzelić grać na daleki dystans to pokazuje problem z netcodem.

• arbi124's avatar
    arbi124
    Newcomer
    4 hours ago

Nie, nie przesadzam. Napisałem, że "bywa" miałem tak kilkukrotnie. Nie w większości meczy, natomiast problem pojawia się w każdym w trochę mniejszej skali. Ustawienia mojego routera są w porządku. Jak zaznaczyłem nie mam problemu z desynciem/hitregiem w żadnej innej grze. Jeżeli gra za 300PLN nie rejestruje nawet części moich trafień to coś jest ewidentnie nie tak.

• Skoro znasz się na PC to po co wypisujesz takie głupoty? 

"Bywa nawet, że podchodząc od tyłu do przeciwnika chowającego się lub AFKującego pierwsze 20-30 kul przez niego przeleci."

Poważnie sprawdź lepiej ustawienia swojego routera bo problem z rejestracją trafień istnieje ale, wydaje mi się że przesadzasz. Jeśli tak jest nagraj filmik potwierdzający 30 strzałów od tyłu.

Featured Places

Node avatar for Battlefield 6 Problemy techniczne

Battlefield 6 Problemy techniczne

Masz problemy z FC Battlefield 6? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 47 minutes ago
265 Posts