Hit Reg
Cześć, niedawno kupiłem BF6 i strasznie odpycha mnie od tej gry pewna kwestia.
Mianowicie rejestracja trafień. Mimo tego, że widzę, że kule trafiają to nie widać hit markerów ani nie zadaję obrażeń. Bywa nawet, że podchodząc od tyłu do przeciwnika chowającego się lub AFKującego pierwsze 20-30 kul przez niego przeleci.
Dodam, że mam nowy sprzęt złożony z nowych części najnowszych generacji i każda inna gra chodzi bez zarzutów. Znam się na PC i grach więc optymalizację pod granie mam zrobioną i sprawdzałem to z narzędziami sieciowymi wbudowanymi w grze. Wg. nich wszystko jest w porządku i wszystkie trafione kule na serwerze trafiają również w kliencie. Pytanie skąd te nie trafione. Umiem ocenić kiedy nie trafiam.
Z tego co czytam w internecie to problem jest powszechny i nie dotyczy tylko mnie, aczkolwiek oglądałem wiele materiałów z gry na Youtube i Twitch i u innych mam wrażenie, że te strzały wchodzą częściej. W samej grze mam około 150fps. Połączenie internetowe mam po kablu. Światłowód 1Gb/s.
Szukam jakiegoś rozwiązania, które choć trochę polepszy komfort rozgrywki i pozwoli mi się nią cieszyć.