Forum Discussion

NalborMan's avatar
NalborMan
New Novice
13 days ago

Konto zdezaktywowane

Grę kupiłem w czwartek ( na steam ), zagrałem online w sobotę, niedzielę, loguje się dzisiaj i dostaje info że moje konto zostało zdezaktywowane 

"Twoje konto zostało zdezaktywowane
Aktywność na tym koncie naruszyła umowę użytkownika EA. Na stałe zablokowaliśmy dostęp do tego produktu.
Dowiedz się więcej o blokadach, ograniczeniach i zawieszeniach konta EA.""

Oczywiście to jest bzdura bo nie naruszyłem żadnej umowy, nie używałem nielegalnego oprogramowania, nie ubliżałem itd. Nie ma możliwości oczywiście skontaktowania się bezpośrednio z jakimś konsultantem, wysłałem zgłoszenia przez support ea ale nawet potwierdzenie wysłania takiego zgłoszenia nie dostałem, ktoś wie jak pomóc? bo troszeczkę się zdenerwowałem.

28 Replies

• Daniooo0o0's avatar
    Daniooo0o0
    Seasoned Traveler
    15 days ago

Jeśli do wtorku nic sie z tym nie podzieje, to ja zadzialam na LinkedInie i poszukam ludzi obslugi klienta, by ogarnac sprawe i przy okazji dac znac, ze polski support kuleje :) 

• Qba1987's avatar
    Qba1987
    New Rookie
    15 days ago

Mam to samo a nie uzywam zadnych dodatkowych programow. Grzecznie ginalem na meczu a tu nagle mnie wywalilo do pulpitu a po zalogowaniu dostalem komunikat ze zostalem zbanowany. Na stronie EA nie mam nic w karach. Zglosilem juz 3 tikety ale jak sprawdzilem z zakladce moje sprawy to nic nie pokazalo

• UKrasnal91's avatar
    UKrasnal91
    Seasoned Novice
    15 days ago

Z tego co widzę na forach i reddicie, to sporo osób wyłapało tego typu randomowe bany znikąd. Mam nadzieje, że szybko to ogarną. 

• Daniooo0o0's avatar
    Daniooo0o0
    Seasoned Traveler
    15 days ago

Bardzo mozliwe - czekam na live chat z EA suppem i zobaczymy co napisza odnosnie tego bledu

• UKrasnal91's avatar
    UKrasnal91
    Seasoned Novice
    15 days ago

A to ciekawe, czyli możliwe, że mój ban jednak nie ma nic wspólnego z lossless, tylko jest jakimś randomowym błędem anticzita. 

• Daniooo0o0's avatar
    Daniooo0o0
    Seasoned Traveler
    15 days ago

Cześć :)
    Grałem wczoraj ze znajomymi w Battlefield 6, tryb wieloosobowy.
    Dzisiaj postanowiłem zagrać w tryb jednoosobowy – kampanię.
    W trakcie trzeciej misji dostałem powiadomienie, że straciłem połączenie z serwerem EA.
    Po pięciu próbach przywrócenia połączenia (mimo że miałem cały czas dostęp do internetu) cały czas wyskakiwał ten sam błąd i nie mogłem kontynuować rozgrywki.

Po zresetowaniu gry Steama i komputera włączyłem ponownie Battlefield 6 i wyskoczyło mi okienko z informacją:

"Twoje konto zostało zdezaktywowane
    Aktywność na tym koncie naruszyła umowę użytkownika EA. Na stałe zablokowaliśmy dostęp do tego produktu.
    Dowiedz się więcej o blokadach, ograniczeniach i zawieszeniach konta EA."

Problem w tym, że nie naruszyłem żadnej umowy użytkownika, ponieważ grałem normalnie w grę – kampanię, a podczas wczorajszej rozgrywki nie łamałem żadnych zasad ani umów. Nikt również nie włamywał mi się na konto EA (nie miałem żadnych powiadomień).

Proszę o pomoc, ponieważ chciałbym pograć przez weekend w Battlefield 6, a nie mam takiej możliwości przez prawdopodobny błąd algorytmu...

• Daniooo0o0's avatar
    Daniooo0o0
    Seasoned Traveler
    15 days ago

Mam ten sam problem - nie wiem gdzie to zglosic - wypelniam jakies formularze, ale nic mi nie przychodzi na maila. 
    Ja tego narzedzia nie uzywam, ale w trakcie gry w kampanii wylaczylo mi gre i po ponownym wlaczeniu mam to samo co Ty 

• UKrasnal91's avatar
    UKrasnal91
    Seasoned Novice
    15 days ago

Witam, po kilku godzinach gry, dokładnie 4, znikąd gra została zablokowana na moim koncie steam, jedyny mozliwy powód jaki przychodzi mi do głowy to błąd antyczita, który wziął omyłkowo lossless scaling za oprogramowanie cziterskie. Lossless scaling nigdy nie kolidował z żadną grą multiplayet w jaką grałem, a grałem w ich wiele. Na koncie EA w historii kar nie ma żadnej informacji o banie, takowa wyświetla się jedynie po odpaleniu gry na steam, więc nawet nie mogę się odwołać. Prosiłbym kogoś z supportu o zajęcie się sprawą. 

About Battlefield 6 Problemy techniczne

Masz problemy z FC Battlefield 6? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.103 PostsLatest Activity: 8 hours ago