Forum Discussion

RudobrodyGamer's avatar
RudobrodyGamer
Rising Novice
2 months ago
Solved

Problemy z ytratą pakietów oraz spadkiem klatek

Witam,

Czy miał ktoś takie problemy ? Co mecz na dużych mapach(tryby podbój,przełamanie) mam ogromne spadki klatek oraz problemy z ogrmomnymi lagami. W załączniku przesyłam krótki filmik..

Spec komp:

RTX 5070 12gb MSI

Ryzen 7 5700X

32gb Ram

Internet światłowód 2gb/s

• dla mnie rozwiązaniem okazało się zmiana ustawień graficznych na niskie. Dopiero w tej konfiguracji mogłem zacząć grać normalnie.

4 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 months ago

Hej RudobrodyGamer​ 

Duże mapy w trybach Podbój i Przełamanie potrafią mocno obciążyć komputer, nawet tak dobry jak Twój. 

Spróbuj najpierw wyłączyć w ustawieniach opcję V-Sync i ograniczyć liczbę klatek do np. 165. Potem sprawdź, czy w sterownikach karty graficznej masz ustawiony tryb „preferuj maksymalną wydajność” – to często pomaga w BF6.  Warto też sprawdzić, czy w tle nie działa coś, co obciąża dysk lub sieć (np. aktualizacje, chmura, przeglądarka).

• dla mnie rozwiązaniem okazało się zmiana ustawień graficznych na niskie. Dopiero w tej konfiguracji mogłem zacząć grać normalnie.

Featured Places

Node avatar for Battlefield 6 Problemy techniczne

Battlefield 6 Problemy techniczne

Masz problemy z FC Battlefield 6? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 3 hours ago
190 Posts