Forum Discussion

loki94pl's avatar
loki94pl
Seasoned Newcomer
11 days ago

Niska jakość tekstur na Xbox Series X

Mam problem , mam xboxa series x , i mam BF6 , gram głównie w multi mam zainstalowany pakiet tekstur wysokiej rozdzielczości a te tekstury wyglądają fatalnie. i dlatego moje pytanie czy każdy tak ma czy u mnie jest jakiś problem ? Przeinstalowanie nic nie daje. Zmiana trybu wydajności jeszcze pogarsza jakość. Jeśli tak to wygląda u każdego to jest dla mnie skandal , mamy 2026 a tekstury na konsoli są jak z początku lat 2000 szczególnie tragicznie to wygląda na tych nowych mapach , głazy kamienie to tragedia , dziwnym trafem nigdzie na yt nie ma filmów pokazujących zbliżenia na tekstury z bliska podczas rozgrywki na konsolach nawet nie zrobiło tego digital foundry  . Inne gry choćby jak FORZA 6 mi śmiga idealnie więc nie sądzę że to problem z konsolą . 

4 Replies

• loki94pl's avatar
    loki94pl
    Seasoned Newcomer
    18 hours ago

W singlu bo go zainstalowałem , w głównych ścieżka jak się nie za bardzo schodzi na boki tylko leci jak za sznurkiem , to tekstury są znacznie lepsze. Ale multi dalej to samo i redsec bo wszystko od nowa jeszcze raz zainstalowałem. Co mam zrobić  w takim razie bo przecież wasz support dalej mi nie odpowiedział ? Tak to wygląda ? To nie są błędy TV bo wszystkie inne gry wyglądają tak jak powinny . Więc są  jakieś rozwiązania ? 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 day ago

Dzięki za doprecyzowanie loki94pl​ 

Na ten moment nadal nie widzę wielu podobnych zgłoszeń od innych graczy na Xbox Series X, dlatego zachęcam również pozostałych użytkowników tej konsoli do podzielenia się swoimi obserwacjami. Dobrze byłoby sprawdzić, czy u innych tekstury z bliskiej odległości wyglądają podobnie, czy też jest to problem występujący tylko w wybranych przypadkach.

• Możesz jeszcze sprawdzić ustawienia telewizora i upewnić się, że działa w Game Mode, a dodatkowe funkcje poprawy obrazu, takie jak wyostrzanie obrazu (Sharpness), redukcja szumów (Noise Reduction) czy inne opcje przetwarzania obrazu, są wyłączone. Nie powinny one wpływać na jakość samych tekstur, ale mogą zmieniać sposób, w jaki są wyświetlane.
  • loki94pl's avatar
    loki94pl
    Seasoned Newcomer
    1 day ago

na wszystkich mapach , a szczególnie rzuca się to na teksturach głazów , skał , i oczywiscie przy bliskim podejściu do obiektów czy zoomie na broni . kupiłem bf w maju 2026 więc od samego początku tak mam , a tak jak mówiłem przeinstalowania , czyste instalację nic nie dają , każda gra mi działa idealnie na xsx więc to nie problem konsoli , ludzie nie zgłaszają bo może nie zwracają takiej uwagi bo wiadomo jest to fps i nie ma czasu na oglądanie tekstur i oczywiście w tempie gry to wszystko wygląda idealnie ale no na zbliżeniu zatrzymaniu dla mnie to jest kompromitacja i skandal. mamy 2026 rok , wszystkie cody czt nawet bf 5 bf1 czy 2042 wygladaja te tekstury lepiej

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 days ago

Hej loki94pl​ 

Z tego, co widzę, tekstury na zbliżeniach rzeczywiście wyglądają na mocno uproszczone. Nie widzę jednak wielu podobnych zgłoszeń od innych graczy na konsolach Xbox Series X, dlatego chciałabym dopytać o kilka rzeczy.

Czy problem występuje:

• na wszystkich mapach, czy tylko na wybranych,
    • wyłącznie przy bardzo bliskim podejściu do obiektów, czy również z normalnej odległości podczas rozgrywki,
    • oraz czy zauważyłeś go od premiery gry, czy pojawił się dopiero po którejś z aktualizacji?

Featured Places

Node avatar for Battlefield 6 Problemy techniczne

Battlefield 6 Problemy techniczne

Masz problemy z FC Battlefield 6? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 18 hours ago
273 Posts