Forum Discussion

Szery05's avatar
Szery05
Seasoned Newcomer
26 days ago

Problem z grą

cześć mam problem z bf kupiłem go wczoraj ale po malym ekraniku z antycheatem odpala mi sie czarny zminimalizowany ekran i po chwili gra sie wyłącza bez żadnego błedu itp. Secure boots ma włączonego robilem juz aktualizacje sterowników. Moze ktos miał taki problem albo wie jak sobie z nim poradzić?

6 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    22 days ago

Dzięki za przesłany plik DxDiag Szery05​ 

W pliku zauważyłem błędy związane z amd_comgr_3.dll, który powiązany jest ze sterownikami zainstalowanymi na Twoim komputerze. 

Czy poprzednio przy instalacji sterownika wykonałeś czystą instalację? Jeśli nie - zainstaluj proszę najnowszy sterownik dla Twojej karty przy użyciu DDU, lub  AMD Cleanup Utility

Zauważyłem również błędy związane ze sterownikiem MAD DOG 7.1. Jeśli na Twoim komputerze jest zainstalowane dodatkowe oprogramowanie do dźwięku zaktualizuj, lub usuń je na czas testu uruchomienia gry. 

Ostatecznie sugerowałbym również wyłączyć z poziomu BIOS-u zintegrowaną kartę graficzną na Twoim komputerze, by gra oraz inne aplikacje zawsze były uruchamiane z dedykowaną kartą. Nie mniej jeśli nie czujesz się na siłach w wykonaniu tej operacji - możesz ją pominąć. 

• Szery05's avatar
    Szery05
    Seasoned Newcomer
    21 days ago

i z bf 1 możliwe że przez to samo mi nie chce jej odpalić ? ale przy bf 1 pisze . please launch the game from your distribution platform. if the issues persists, please repair your game and try again 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    15 days ago

Szery05​  Upewnij się, że klikasz Play/ Graj  wewnątrz tej platformy, na której gra jest powiązana (np. Steam, EA app) a nie ze skrótu na pulpicie. Czy udało ci się wykonać też wszystkie kroki polecone przez EA_Kuba​ ?

Featured Places

Node avatar for Battlefield 6 Problemy techniczne

Battlefield 6 Problemy techniczne

Masz problemy z FC Battlefield 6? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 8 hours ago
185 Posts