Forum Discussion

Valor92's avatar
Valor92
Rising Newcomer
24 days ago

Wywalenie z gry - sterowniki

Witam.

Czy szanowny EA mógłby zainteresować się problemem ze sterownikami do starszych kart graficznych pokroju GTX1080 Ti? Już od niemalże początku wypuszczenia gry kilka razy musiałem na nowo reinstalować sterowniki NVidia. Komunikat błędu dołączam w załączniku.

7 Replies

• A co do tego ma EA? NVIDIA projektuje i wytwarza układy graficzne tzw. GPU, a następnie dostarcza do nich dedykowane oprogramowanie, sterowniki. Zainstaluj DDU i usuń sterownik zgodnie co proponuje Ci program. Następnie zainstaluj czysty sterownik korzystając z programu Nvcleaninstall, jeśli nie pomoże to może być problem złej komunikacji CPU i GPU masz stara kartę a więc poczytaj sobie jeszcze o message singnaled-based interrupts zwanym MSI. Przystań narzekać na EA bo akurat problem leży po twojej stronie i braku odpowiedniej wiedzy. 

• sub3k's avatar
    sub3k
    Seasoned Newcomer
    24 days ago

reinstal sterowników, bo jeśli chodzi o karte to sam gram na 1080ti i nie mam zadnych problemow, a kilka dni temu nvidia dawała kolejny update od sterowników ;) i wcale sie nie zdziwie, jak sie gra wywala od problemów po stronie stwerowników ;) 

• Valor92's avatar
    Valor92
    Rising Newcomer
    22 days ago

EA_Kuba​ 
    Wcześniej to próbowałem zwykłe reinstalle wg sub3k​ przed opisaniem problemu, i wywaliło. Wykonałem kroki Chytrooki​ , czyli DDU -> NVcleaninstall. Lecz i to nie pomaga. Wyświetla ten sam błąd, co w załączniku. Czyli kicha.

Do Chytrooki​ 

Z takimi komentarzami o narzekaniu i braku wiedzy to się WYPCHAJ! Ja chcę mieć po pracy od czasu do czasu chęci pograć na luzie i nie tracić dodatkowe nerwy na crashowanie gry

• Chytrooki's avatar
    Chytrooki
    Hero+
    21 days ago

No to się wypycham bo w przeciwieństwie do Ciebie wchodzę i gram po pracy, działa mi wszystko! Powodzenia w rozwiązywaniu problemu.

Featured Places

Node avatar for Battlefield 6 Problemy techniczne

Battlefield 6 Problemy techniczne

Masz problemy z FC Battlefield 6? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 4 hours ago
185 Posts