Forum Discussion

Krish_Szynka's avatar
Krish_Szynka
Rising Novice
5 months ago
Solved

zdeaktywowane konto

Mialem problemy z kontem by grać w bf6 ponieważ steam byl zlinkowany z kontem ktory przez 10 lat nie używałem i zapomniałem. Po paru dniach odzyskałem konto dziś uruchomilem grę z zlinkowanym poprawnym kontem przez steam. Gra dziala wcześniej pomimo problemów przegralem 3h. Przy włączeniu gry BF6 wyświetliło się duże okno że moje konto zostało zdeaktywowane. Nie otrzymałem powodu ani wyjaśniającego emaila co takiego spowodowało taka decyzje by zdeaktywować moje konto. Nie znam powodu. Chcialbym móc w końcu cieszyć się grą. Gre zakupilem przez steam w sklepie. 

9 Replies

• Daniooo0o0's avatar
    Daniooo0o0
    Rising Scout
    5 months ago

Dobrze by było, gdybyście od razu podawali przyczynę bana i bardziej opisowo dawali informacje, co go spowodowało. Jest wiele przypadków, gdzie ludzie nie wiedzą czemu dokładnie go dostali, przez jakie ustawienia/oprogramowania. Z serią Battlefield jestem związany od 2 części, mam przegrane mnóstwo godzin, a jak reszta zbanowanych, dostałem bana już po 4 godzinach gry - pierwszy raz w życiu. I nie śmieszą mnie komentarze typu, że cheater, bo chciałbym uzyskać wyraźną odpowiedź, co dokładnie go spowodowało, żeby wiedzieć, co potencjalnie odinstalować/zmienić. Jestem w trakcie odwoływania się od bana, screenshoty i pełny opis sytuacji - ciekawe jaką odpowiedź dostanę od ToS ;) Zgłaszałem to też wcześnie, jako że jestem zawodowo związany z marketingiem, zalecam Wam modyfikacje dotychczasowego Customer Service, bo szoruje po dnie. 

• EA_Kuba​ EA_Kalina​ 
    Drodzy managerowie społeczności - w 100% rozumiem, że jako managerowie nie jesteście w stanie nam odpowiedzieć jasno na pytanie, bo nie jesteście z działu technicznego i supportu - to w pełni zrozumiałe i nie mam żadnego problemu.

Natomiast jako managerowie społeczności powinniście pomagać tej społeczności, wszelkie uwagi dot. błędów, bugów, problemów z grą - przekazywać do działu technicznego i supportu, by rozwiązać nasze problemy - Waszych graczy. Nie rozumiem, dlaczego sprawa jest zamiatana pod dywan, wszystkich odsyłacie do odwołania się od bana, na które gracze i tak dostają gotowy szablon wiadomości po kilku godzinach, ponieważ nikomu ze strony EA nie chce zająć się PORZĄDNIE sprawdzeniem powodu bana i zgłaszanych przez Was problemów.

Macie w jakimś stopniu problem PRowy, odwracając od siebie wiernych graczy serii Battlefield i zamiast pomóc graczowi, który wydał na Was jakieś 300 PLN, to oznaczacie wątki jako ROZWIĄZANE, bo myślicie, że support jest świetny i pomoże graczom - jak poczytacie wątki, widać, że support ma gdzieś nasze zgłoszenia i dajemy temu sprzeciw.

Ja ze swojej strony będę walczył do końca i kręcił dziurę w brzuchu, bo wiem, że nie miałem i nie mam żadnego oprogramowania nielegalnego na komputerze, i jako wierny fan od drugiej części Battlefielda przegrałem setki godzin i zostałem niesłusznie ukarany. Mam ogromne nadzieje, że moje materiały na obecną sytuację w moich social mediach zostaną szybciej zauważone i sprawa będzie u Was na głównej tapecie.

Proszę - zajmijcie się najpierw graczami, którzy chcą zagrać w Waszą produkcję, a zostali zbanowani przez niesprawny w 100% prawidłowo system antycheat, a później patchujcie grę i naprawiajcie bugi.

Jeśli nie jesteście w stanie odbanować kont - rozumiem, ale podajcie pełną i szczegółową rozpiskę, jakie oprogramowanie jest wyłapywane negatywnie przez Wasze systemy antycheat tak, żeby społeczność, która została dotknięta banem, mogła ponownie kupić Waszą produkcję (jak ja) i mieć świadomość, że nie zostanie zbanowana, bo będziemy wiedzieli, czego nie mieć na komputerze.

• 9auffpjmemkg's avatar
    9auffpjmemkg
    Seasoned Newcomer
    5 months ago

Wczoraj kupiłem grę i też nie mogę w nią zagrać. Konto zostało zdezaktywowane na ps5. Niedawno grał w BF1 a wczoraj już nic nie mogę uruchomić. Pomóżcie.

• @ EA_Kuba to jakis żart napisałem ten ticket by się dowiedzieć że cheatuje w grze, gdzie ja nigdy nie używałem cheatów w grze przez 15 lat.. jak to możliwe?? Co za program wy macie anticheat że mnie banuje za niewinność??? Kurde ja gram w bf od tylu lat.. W tarkova gdzie sie roi od cheaterów. Mental do tych FPS gier mam duży no ale dostać bana za cheating gdzie ich nie uważałem ani nie posiadam to kurde to cios w serce.. Patrząc na shorty na YT to cheaterzy dobrze się bawią skoro jest ich coraz więcej.. Jestem ciekaw jak oni się dostają na serwery bez banów a ja bez oprogromawania cheaterskiego dostaje bana gdy idę spać.. to jakiś żart jest. bez tlumaczenia co to spowodowało bez szczegółów.. Czyli co znowu Valorant robi problem?? Już w becie byl problem..

• Krish_Szynka's avatar
    Krish_Szynka
    Rising Novice
    5 months ago

dokładnie ja też bez cheatów dostalem bana bez szczegółowej rozpiski co to spowodowało.. przecież już w becie byl problem z Vanguardem od Riotu. Tyle grania w gry bez cheatów by nagle dostać go w nowej grze gdzie dalej się gra na czystym koncie.. Tyle lat na steam 0 banów tyle lat grania w tarkova 0 banow cheatingu. Odpalasz BF6 po 300zl by tylko dostac bana w nocy gdy spisz i budząc sie odpalasz gre z napisem że konto zablokowane 😂 żart..

• Daniooo0o0's avatar
    Daniooo0o0
    Rising Scout
    5 months ago

Sprawę nagłaśniam w swoich social mediach + cały czas walczę na EA Forum + Community i z live chatem, bo to jest porażka, co oni robią - https://www.tiktok.com/@danielslosarz/video/7560742430593633558 
    Ogrom ludzi zgłasza problem z banami, a oni po prostu wysyłają szablon wiadomości, że słusznie zostało nałożone - czyste konta, nigdy bez bana, ludzie grają w grę od lat, a tu przy nowej produkcji nagle dostają bana po kilku godzinach lub nawet od razu - parodia roku 2025.

• Krish_Szynka's avatar
    Krish_Szynka
    Rising Novice
    5 months ago

właśnie tutaj widać że nawet legalny program może CI załatwić ban :)

• Daniooo0o0's avatar
    Daniooo0o0
    Rising Scout
    5 months ago

Nie nie nie, przecież to jest jakaś paranoja na kółkach - czy możesz mi proszę przesłać transkrypcje chatu na priv? Użyje tego w odpowiednich kanałach - porażka to jest jakaś i jeszcze ToS odrzuca FAŁSZYWE BANY, bo nie chce im się rozpatrywać przypadków - czuję potencjał na rozwiązanie tego problemu nawet medialnie ;) CC. EA_Kuba​ EA_Kalina​ 

Featured Places

Node avatar for Battlefield 6 Problemy techniczne

Battlefield 6 Problemy techniczne

Masz problemy z FC Battlefield 6? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 2 days ago
227 Posts