Forum Discussion

D3D8Dll's avatar
7 years ago

Battlefield 3 i BC2 - punkbuster wyrzuca z gry

Nie mogę grać w multiplayer Battlefielda 3, ani Bad Company 2, bo po około 3 minutach od momentu wejścia na serwer jestem automatycznie wyrzucany z gry z komunikatem:

Game disconnected: you were kicked by PunkBuster. Stated reason: PunkBuster kicked player 'D3D8Dll' (for 0 minutes) ... This PB Server Requires (A1386 C2.352) - Error loading pbag

Wchodziłem na stronę:

https://www.evenbalance.com/downloads.php

ściągnałem pliczek pbsvc.exe, odinstalowałem punkbustera, zainstalowałem ponownie i nadal to samo.

Ktoś może powiedzieć, co znowu jest z tym ścierwem nie tak? Co chwila jakiś problem. Wcześniej nie mogłem grać w dodatek Back to Karkand, bo pokazywało mi, że "go nie mam", więc uznałem, że dobra, olewam te mapy z dodatków, bo i tak nikt na nich nie gra. A teraz cyrk z jakimś * punkbusterem. Skutek jest taki, że nie mogę grać w multi... Po prostu co chwila pojawia się jakiś absurdalny problem. 

3 Replies

• Jeszcze dodam tylko, że własnie usunąłem całkowicie Punkbustera i jest dokładnie to samo co było. Wchodzę na jakikolwiek serwer, mijają 3 minuty i jestem wyrzucany dokładnie z tym samym komunikatem:

Game disconnected: you were kicked by PunkBuster. Stated reason: PunkBuster kicked player 'D3D8Dll' (for 0 minutes) ... This PB Server Requires (A1386 C2.352) - Error loading pbag

więc wychodzi na to, że nieważne, czy mam zainstalowałego punkbustera, czy go nie mam - problem jest identyczny. Tak jakby obie gry nie widziały, że mam go w ogóle zainstalowanego.

• W końcu zadziałało po dziesiątkach prób reinstalacji, aktualizacjach punkbustera i reinstalowaniach samej gry... To po prostu jakaś kpina, że gra ściągana z Origina w najnowszej wersji z najnowszymi aktualizacjami ma takie problemy. A największą kpiną jest to, że 6-8 letnie gry tj. BF3 i BFBC2 mają problemy z działaniem i takim syfem jak jakiś punkbuster, którego trzeba samemu pobierać z jakichś pokrętnych stron, samemu go aktualizować i szukać rozwiązań, bo nikomu z EA nie chciało się ruszyć *, żeby takie funkcje były zaktualizowane zaraz po pobraniu i zainstalowaniu gry. 

• Witam

Kolego @D3D8Dll rozumiem twoje rozgoryczenie ale:

Niestety w przypadku blokad nałożonych przez PunkBuster EA ma związane ręce bo twórcy PB czyli (evenbalance) jest osobną firmą EA tylko korzysta z ich usług przez co ma dość ograniczone możliwości.