Forum Discussion

I_Drozdek_I's avatar
I_Drozdek_I
New Scout
5 years ago
Solved

Battlefield 4 - bardzo wolny internet przy uruchomieniu gry

Witam, mam problem z Battlefield 4.

Po włączeniu nie ważne czy przez 32bit czy przez 64bit moja gra zaczyna "świrować" i spowalnia internet do wartości 0,5mb/s (download i upload mają takie wartości) za każdym razem nie ważne na jaki serwer wchodzę. Posiadam internet 120/25, więc nie jest to wina powolnego łącza (gram na kablu, ale na WIFI też sprawdzałem).

Również ustawiłem konkretny adres serwera DNS (kolega powiedział by sprawdzić) i cos wcześniej zadziałało ale teraz mam też tak ustawione i nie działa poprawnie.

Uruchamiałem już też przez administratora, brałem opcję "Napraw grę" oraz pobierałem ją na nowo. 

Uruchamiałem serwery przez Battlelog'a, ale i również normalnie w grze (co lepsze nawet w menu gry już był ten problem).

Zdaję sobie sprawę, że najlepszym rozwiązaniem byłby format laptopa, ale nie mogę sobie na to pozwolić narazie.

Jest to jedyna gra, którą mogę sobie streamować od czasu do czasu, ale również nie mogę słuchać YT w trakcie gry (chyba ze na 144p 😢 )

Nie wiem czy to pomoże, ale przy uruchamianiu EuroTruck Simulator 2 tez tak mam (tylko tam doszedłem do tego, że jest jakiś plik w savie, który to powoduje).

Czytałem wszystkie anglojęzyczne tematy ale nic nie pomaga. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł co jeszcze zrobić to proszę o pomoc.

• Hej, @EA_Kuba 

Nie chce narazie zapeszać, ale dodanie do Defendera jako wyjątek pomogło (ale spróbowałem tylko z samą grą, Origin nie dodałem).

DZIĘKI WIELKIE, ale jak wróci problem to sprawdzę inne opcje jak z wyczyszczeniem DNS.

14 Replies

About Battlefield Dyskusja o serii

Dyskutuj o grach Battlefield na tym forum społeczności.3,143 PostsLatest Activity: 2 hours ago