Forum Discussion

szkorba01's avatar
2 years ago

Battlefield V nie uruchamia się

Witam, gra battlefield V nie chce się uruchomić. Przy próbie włącznia gry, ea app pojawia się ponownie i nic więcej się nie dzieje. Reinstall gry nie pomógł, dodanie do wyjątków antywirusa również, ani uruchomienia ea app oraz gry jako administrator. Proszę o pomoc. Dodam tylko, że kiedyś w gre grałem bezproblemowo

10 Replies

• EA_Vendcera's avatar
    EA_Vendcera
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hi @szkorba01,

I've moved your post over to our Polish Battlefield boards so you can get help in your language here.

-Vendcera

• Mam to samo, EA ma to w * nikt nie próbował nawet pomóc od miesiąca, jak naprawisz daj znać jak

• Próbowałem wszystkiego co ludzie pisali na różnych forach i nic nie mogę wykombinować ☹️

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    2 years ago

Hej @szkorba01 

Czy opisany przez Ciebie problem zaczął pojawiać się w momencie instalacji na komputerze innej gry/ aplikacji? 

W niektórych przypadkach problem może być powodowany przez nadpisanie aktualizacji bibliotek VC++. Sprawdź proszę czy problem będzie pojawiał się nadal jeśli zainstalujesz aktualizacje bezpośrednio z folderu instalacyjnego gry.  

1. Otwórz folder _Installer.
    2. Otwórz folder vc.
      • Jeśli znajduje się w nim tylko jeden podfolder, otwórz go i przejdź do kroku 3.
      • Jeśli podfolderów jest kilka, otwórz najpierw najstarszy. Nazwy folderów zawierają rok, zatem jeśli widzisz na przykład vc2013 vc2015, najpierw otwórz folder vc2013. Wykonaj poniższe dwa kroki w odniesieniu do tego starszego folderu, a następnie powtórz je w odniesieniu do nowszego.

Najpierw otwórz starsze foldery.

3. Otwórz folder redist.
    4. Odszukaj w nim wersje x86 oraz x64 pliku vcredist.exe. Uruchom je oba, aby zainstalować pakiet.
  • Problem dalej występuje, przy próbie włączenia gry ea app ponownie się pojawia i nic więcej się nie dzieje

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    2 years ago

Hej @szkorba01 

Dzięki za odpowiedź i przesłanie pliku DxDiag. 

Poproszę Cię o wykonanie dodatkowych kroków: 

Zmień proszę nazwę folderu Battlefield V, który znajdziesz w dokumentach. W ten sposób sprowadzisz grę do domyślnych ustawień. Po zmianie nazwy folderu, uruchom grę ponownie jak administrator. Przy komunikacie odnośnie synchronizacji plików nie wczytuj plików z chmury (by w ten sposób nie przywrócić ewentualnie uszkodzonych ustawień gry). 

Jeśli to nie pomoże, to zauważyłem że do Twojego komputera podłączone są dwa monitory. Sprawdź proszę czy problem będzie pojawiał się kiedy odłączysz jeden z nich. 

Jeśli gra nie jest zainstalowana w domyślnej lokalizacji (na dysku C:\) zainstaluj ją ponownie, wybierając domyślną lokalizację. 

Zauważyłem w pliku DxDiag błędy związane z oprogramowaniem MSI (EyeRest.exe, VideoCardMonitorII.exe) sugerowałbym, abyś usunął/zaktualizował to oprogramowanie w miarę Twoich potrzeb. 

Z racji tego, że posiadasz Windows 10 Education, możliwe, że niezbędne będzie uruchomienie manualne platformy . NET wedle instrukcji poniżej:

Aby włączyć platformę .NET Framework:

1. Otwórz Panel sterowania.
      • Jeśli nie możesz go znaleźć, wyszukaj w menu Start frazę „panel sterowania”.
    2. W sekcji Programy kliknij odsyłacz Odinstaluj program.
    3. Wybierz opcję Włącz lub wyłącz funkcje systemu Windows.
    4. Kliknij + przy wszystkich widocznych pozycjach dotyczących .NET Framework (zwykle są to wersje 3.5 oraz 4.6), po czym zaznacz wszystkie pola wyboru.
    5. Zainstaluj ponownie pakiet VC++ x64 i x86 do wersji 2010 i 2013.

Jeśli wszystkie kroki powyżej zawiodą utwórz nowe konto administratora na komputerze i z jego poziomu uruchom grę: 

Tworzenie konta użytkownika lokalnego lub konta administratora w systemie Windows 10

• Utworzenie nowego konta w systemie windows dopiero pomogło, mimo wszystko chciałbym się zapytać czy istnieje jakaś możliwość by gra działała na głównym. Z góry dziękuje za rozwiązanie problemu głównego