Battlefield V się wyłącza po uruchomieniu i niszczy tło pulpitu
Witam. Od pewnego czasu, gdzieś mniej więcej od przełomu grudnia/stycznia mam problem z uruchomieniem gry Battlefield V.
Problem jaki występuje w moim przypadku jest to, że po uruchomieniu gra na chwilę pokazuje tło gry i znaki loga EA (w niektórych przypadkach ukarze mi się kawałek menu), a po chwili program robi czarny ekran i się wyłącza dając na kursor jakieś dziadostwo, które powoduje że po najechaniu na ikonę danego programu na pulpicie, za nią robi się dziwne czarne tło tworząc kwadraty w jej obrębie doprowadzając często do zrobienia się całego czarnego tła pulpitu.
O ile z tym nie mam za bardzo problemu, ponieważ problem czarnego pulpitu jeszcze da się rozwiązać po przez kliknięcie na zdjęcie danego obrazka (również może być ten sam co mieliśmy na pulpicie) i wybranie go jako tło pulpitu, co spowoduje zniknięcie czarnych kwadratów, to jednak martwi mnie to że nie mogę zagrać w grę.
Do gry od przełomu grudnia/stycznia wchodziłem sporadycznie, ale i tak nie mogłem od tamtego czasu zagrać normalnie. Nie wiem czego jest to wina ?
Czy winny może być dysk główny (tutaj wspomnę, że wszystkie gry z serii Battlefield jakie posiadam mam na dysku D, którego przeniosłem wcześniej z C, z uwagi na problemy z miejscem), czy może po ostatnich aktualizacjach podniosły się wymagania na inne od tych jakie preferowano w czasie premiery gry (o ile pamiętam mój komputer ma kartę GTX 1050, a do gry była wymagana GTX 1060) ? Czy winne mogą być aktualizacje Orgin, lub jeden przypadek gdy na potrzeby stworzenia przeróbki o Leopoldzie chciałem nagrać gameplay z gry za pomocą programu Camtasia Studio 8 ?
Jeżeli miał już ktoś ten problem prosiłbym o napisanie co w tym przypadku powinienem zrobić ? Gdzie leży cały mój problem ?
Spróbuj wykonać naprawę instalacji gry w Origin.
Aby to zrobić naciśnij prawy przycisk myszy na okładce gry, następnie z listy która Ci się rozwinie wybierz napraw grę. Daj znać czy to pomogło rozwiązać Twój problem.