Forum Discussion

wikxa1's avatar
12 months ago

BF1 połonzenie z serwerami

zrobiłem już wszytko co można było na pc i z ruterem było to 5 mies temu teraz zrobiłem formata zmieniłem mieszkanie i internet dalej nie moe się połonczyć z sererami ea aby grać online całość trwa już ponad rok mam tak serdecznie dość tego ☹️((((((((

7 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    12 months ago

Hej @wikxa1 

Podeślij nam jeszcze komunikat widoczny w grze BF1, który iniemożliwia Ci rozgrywke online. Czy korzystasz z VPN?

• wikxa1's avatar
    wikxa1
    12 months ago

Nie mogę dodać zdjęcia jest za duże  ale pisze tam tak " nie udało się połonczyć z ea online funkcje sieciowe będą nie dostępne.  Sprubuj jeszcze raz więcej informacji na ea.com"

Komputer jest świeżo po formacie nie ma nic żadnego vpna jest steam i bf 1 nic więcej 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    12 months ago

Hej @wikxa1 

Dzięki za odpowiedź. 

Powiedz nam proszę jakie kroki zostały przez Ciebie dotychczas wykonane, oraz z jakiego rodzaju połączenia internetowego korzystasz do gry. 

• Aktualnie udostępniam sieć WiFi przez telefon kablem USB  mogę też dane komurkowe jeśli jest to zależne od GHz 

Zrobiłem wszytko każdy poradnik z każdej strony , polonczenie bezpośrednie do serwerów pośrednie restart , odinastalowałem zainstalowałem sprawdziłem spujność plików gry , reset karty sieciowej aktualizowanie sterowników od karty sieciowej , wlonczyc jako administrator , wyłączyć zaporę ogniową i antywirusa , przeinstalować na inny dysk , odpalić PC na czystym starcie , odpalić bf na wirtualnej maszynie z samym bf niczym więcej teraz już nawet format komputera do zera wraz z systemem i na nowo system , zmieniłem położenie mieszkanie sieć internetową. jeśli czegoś nie wymieniłem to pewnie zapomniałem podasz sposób to itak już go robiłem zapewne naprawdę nie wiem oco chodzi pisze z czystej frustracji chyba nie jest mi dane grać w bfa 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    12 months ago

Hej @wikxa1 

Obawiam się, że problem leży nie w konfiguracji a w urządzeniu za pomocą którego łączysz się z Internetem. Przepustowość łącza, oraz parametry łącza udostępnianego za pomocą telefonu są niewystarczające by rozpocząć grę. 

Jeśli masz taką możliwość połącz się z Internetem poprzez bardziej stabilne połączenie internetowe.

• W wcześniejszym miejscu zamieszkania łonczyłem się z internetem bezpośrednio przez kabel  a dalej nie działało więc wontpie czy w tym jest wina.

Narazie niemam możliwości ale spróbuję coś załatwić 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    12 months ago

Czy grę uruchamiasz w ramach dodatkowej subskrypcji np. EA Play, Xbox Game Pass itp. czy też gra jest wykupiona na Twoim koncie przez sklep EA/ Steam itp.

About Battlefield Dyskusja o serii

Dyskutuj o grach Battlefield na tym forum społeczności.3,158 PostsLatest Activity: 13 hours ago