Gra nie chcę się uruchomić battlefield 4 - przydatne porady
grałem ostatnio na próbnej wersji wszystko działo asz się czas skoczył wykupiłem pełną wersję teraz się gra nie uruchamia tylko kreski po prawo widać
Na początek spróbujcie to co zaproponowałem koledze z innego wpisu mianowicie:
- Wyłącz zapisy w chmurze na obydwóch kontach (Origin > Ustawienia aplikacji > Instalacje i zapisane stany gry > Zapisane stany gry WYŁĄCZ)
- Następnie udaj się do folderu Dokumenty i zmień nazwę folderu Battlefield 4 na np. Battlefield 4 kopia. Spowoduje to przy następnym uruchomieniu stworzenie nowego folderu ustawień/zapisu (uwaga zapisany stan kampanii dla jednego gracza może ulec utracie)
Również, aby wyeliminować błąd po stronie połączenia spróbuj ustawić Origin w tryb offline (Origin - > Włącz OFFLINE) wystartować powinna zwykła kampania bez potrzeby wchodzenia na Battlelog.
Jeśli gra działała wcześniej nowe pliki ustawień powinny pomóc chyba, że jakiś AV/Firewall (AVG/Avast, McAfee itp.) blokuje dostęp dlatego dodaj folder Origin C:\Pliki Programów (x86)\Origin oraz folder instalacji gry (domyślnie) Origin Games C:\Pliki Programów (x86)\Origin Games do wyjątków.
Ustawcie również, aby grę uruchamiać w wersji 32 bit:
Standardowo spróbuj ogólnych kroków jak naprawa + przeinstalowanie gry.
Jakby to nie pomogło odinstaluj program Origin (Panel sterowania > Programy i funkcję) następnie pobierz jego "świeżą" wersję z naszej STRONY i uruchom go jakoadministrator.
Powinno się udać🤞 Jak coś podeślijcie plik DXDIAG do swojej odpowiedzi, to zerknę jak to wygląda od strony systemu.