Forum Discussion
37 Replies
- EA_Kuba2 years ago
Community Manager
Hej @egzeztor
Wydzieliłem Twój post z dyskusji gdzie ostatni komentarz został dodany 2 lata temu.
Powiedz nam proszę nieco więcej na temat napotkanego przez Ciebie problemu.
W jakiej grze on występuje?
Czy zostały przez Ciebie wykonane jakieś kroki, by problem rozwiązać?
Witam!
Niedawno temu zakupiłem grę Battlefield V. Grało mi się w niego dobrze, ale były przycinki związane z internetem, ponieważ był to internet 2.4 Ghz w tym standardzie na karcie sieciowej, dlatego zmieniłem na standard, który obsługuje 5G. Niestety odkąd zastosowałem takie ustawienia nie mogę wejść na serwery, za każdym razem kiedy próbuje dołączyć wyświetla mi się komunikat który pokazany jest na załączonym obrazku. Szukam rozwiązania już od kilku dni na youtube czy przeglądam fora. Sam nie znam się za bardzo na takich rzeczach. Zrobiłem już: zresetowanie routera; wyłączenie windows defender; dodanie gry do wyjątków w zabezpieczeniach windows. Żadna z wymienionych czynności nie rozwiązała problemu albo tylko na jakiś czas. Na wszelki wypadek sprawdziłem czy internet rzeczywiście jest wystarczający i jest.
mam to samo co poprzednik, zrobilem to co polecaliscie i nic nadal ten sam blad przez 95% czasu.
- EA_Kuba2 years ago
Community Manager
Hej @egzeztor
Powiedz nam proszę w której grze pojawia się opisany przez Ciebie problem i jakie konkretnie kroki zostały przez Ciebie wykonane?
W battlefield V, zmienilem ustawienia karty sieciowej na full duplex i dodalem do wyjatkow w zaporze sieciowej
e spisz ziomek
- EA_Kuba2 years ago
Community Manager
Hej @egzeztor
Dzięki za odpowiedź i wykonanie dotychczasowych kroków.
Czy Twój komputer łączy się z Internetem poprzez kabel, czy bezprzewodowo? Jeśli masz taką możliwość sprawdź proszę czy problem będzie pojawiał się kiedy zmienisz sposób łączenia się z Internetem.
Na naszym angielskim forum znalazłem również podobny wątek gdzie rozwiązaniem okazało się zaktualizowanie oprogramowania routera/modemu.
Sprawdź również czy problem będzie pojawiał się po uruchomieniu komputera w trybie czystego rozruchu.
Od jakiegos tygodnia mam problem z połączeniem się z bf 5 online, nadal używam tego samego routera co zawsze tplinka archera T4U plus i sieci 600mb/s 5g do ostatniego tygodnia wszystko działało po czym nagle wyskakuję błąd (Gra Rozłączona- Brak połączenia z EA Online. Parametry Łącza niewystarczająca} mimo że w innych grach wszystko działa świetnie
Mam dokładnie ten sam problem we wszystkich waszych grach. BF V, 2042 i Battlefront 2. Wszędzie wyrzuca error, że mój internet jest za słaby. Dodam, że na speedtest mam ponad 600 mb/s download. W każdej z tych gier mam przegrane setki godzin i do tej pory wszystko działało, a od paru miesięcy nie idzie się połączyć. W bf2042 jeszcze po 10-20 próbach połączenia z meczem, czasami się udaje, ale w pozostałych tytułach nie. Ustawienie Full Duplex nic nie dało. Nie ważne czy odpalam grę przez Steam czy przez EA. Inne gry działają bez zarzutu tylko z grami EA jest ten problem.
- EA_Kuba2 years ago
Community Manager
Hej @egzeztor @MaJeVV @JustAlex_PL
Dzięki za Wasze odpowiedzi, zdaje się że wszystkich Was dotyka ten sam problem.
Poproszę Was o podanie poniższych informacji:
- Platforma na której gracie:
- Gry w których problem występuje:
- Dostawca Internetu:
- Ewentualnie wcześniej wykonane kroki:
About Battlefield Dyskusja o serii
Recent Discussions
- 2 days ago
Battefield 3 kod dostępu
Solved3 days ago