Forum Discussion

Tedziorek01's avatar
8 months ago
Solved

Blokada za oszukiwanie w trakcie gry

Witam. Jestem bardzo zniesmaczony tym co się stało. Miałem trochę przerwy od fify. Postanowiłem że spróbuję pograć w fc25 ale nie chciałem jej kupować na początku. Po rozegraniu 10 godzin DARMOWYCH postanowiłem że wykupię subskrypcję EA PRO żeby pograć trochę dłużej zobaczyć czy gra mi się nie znudzi po miesiącu czy dwóch. Grać grałem i widząc promocje zakupiłem fc 25 dnia 11.12.2024 przez platformę steam. Dzień później 12.12.2024 rozegrałem z 5 meczy później poszedłem pograć w coś innego ale po czasie postanowiłem wrócić do fc25. Jednak pojawiło się wielkie zaskoczenie i rozczarowanie. Po uruchomieniu wyskoczyła informacja że została nałożona blokada. Na poczcie dostałem wiadomość od EA a początek brzmiał następująco ( Zauważyliśmy, że twoje konto było wykorzystywane do oszukiwania w trakcie grania w EA SPORTS FC™, co stanowi naruszenie naszego regulaminu ). Z mojej strony nakłada się pytanie za jakie oszukiwanie ? Nie używałem żadnych programów do oszukiwania ( HAXÓW) nie kupowałem coinsów na żadnych stronach. Nie bawiłem się w handlem w grze. Z czystym sumieniem zarabiałem przez uczciwe granie lub drop z paczek. Dostałem bana po tym jak zapłaciłem za subskrypcję EA PRO kupowałem fifa points w GRZE nie po jakiś stronach i ostatecznie zakupiłem samą gre FC25 bo stwierdziłem że będę grał. Czy jest wgl jakaś szansa odzyskania tego konta ? Bo nie ukrywam jest mi przykro że za nic dostałem blokadę i moje wydane pieniądze i czas który poświęciłem w tej grze poszły w błoto.

• Hej @Tedziorek01 

Niestety poprzez forum nie będziemy w stanie pomóc Ci w problemach związanych z kontem EA. Jeśli uważasz, że ograniczyliśmy, zablokowaliśmy lub zawiesiliśmy twoje konto EA przez pomyłkę, proszę  przeczytaj nasz artykuł , aby dowiedzieć się, jak stworzyć zgłoszenie.  

WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE WYPEŁNIANIA FORMULARZA

W opisie sprawy umieść następujące informacje:

• Twoją nazwę użytkownika.
      Spoiler
      • To twój ID EA, online ID w sieci PlayStation™Network, tag gracza Xbox Live, identyfikator użytkownika w danej grze mobilnej EA lub nazwa użytkownika w konkretnej grze.
      • Nazwa użytkownika w serwisie Answers HQ jest taka sama jak Twój ID EA, ale na forach konkretnych gier, takich jak The Sims, może być inna. Kontaktując się z nami, pamiętaj, by podać swoją nazwę użytkownika, a także nazwę forum i język, jakim posługują się jego użytkownicy.
      • Masz problemy ze znalezieniem identyfikatora użytkownika w grze mobilnej? Dowiedz się, gdzie go szukać w poszczególnych grach.
    • Adres e-mail przypisany do ograniczonego, zablokowanego lub zawieszonego konta EA.
      Spoiler
      • W przypadku gier mobilnych twój adres e-mail może nie być powiązany z kontem w grze. Napisz do nas, używając adresu e-mail powiązanego z kontem EA, co do którego chcesz otrzymać więcej informacji.

• Szczegółowe informacje wraz z wszelkimi komunikatami o błędzie lub powiadomieniami.
      Spoiler
      • Napisz nam, co się dzieje i dlaczego powinniśmy ponownie się przyjrzeć działaniom podjętym względem Twojego konta.

5 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    8 months ago

Hej @Tedziorek01 

Niestety poprzez forum nie będziemy w stanie pomóc Ci w problemach związanych z kontem EA. Jeśli uważasz, że ograniczyliśmy, zablokowaliśmy lub zawiesiliśmy twoje konto EA przez pomyłkę, proszę  przeczytaj nasz artykuł , aby dowiedzieć się, jak stworzyć zgłoszenie.  

WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE WYPEŁNIANIA FORMULARZA

W opisie sprawy umieść następujące informacje:

• Twoją nazwę użytkownika.
      Spoiler
      • To twój ID EA, online ID w sieci PlayStation™Network, tag gracza Xbox Live, identyfikator użytkownika w danej grze mobilnej EA lub nazwa użytkownika w konkretnej grze.
      • Nazwa użytkownika w serwisie Answers HQ jest taka sama jak Twój ID EA, ale na forach konkretnych gier, takich jak The Sims, może być inna. Kontaktując się z nami, pamiętaj, by podać swoją nazwę użytkownika, a także nazwę forum i język, jakim posługują się jego użytkownicy.
      • Masz problemy ze znalezieniem identyfikatora użytkownika w grze mobilnej? Dowiedz się, gdzie go szukać w poszczególnych grach.
    • Adres e-mail przypisany do ograniczonego, zablokowanego lub zawieszonego konta EA.
      Spoiler
      • W przypadku gier mobilnych twój adres e-mail może nie być powiązany z kontem w grze. Napisz do nas, używając adresu e-mail powiązanego z kontem EA, co do którego chcesz otrzymać więcej informacji.

• Szczegółowe informacje wraz z wszelkimi komunikatami o błędzie lub powiadomieniami.
      Spoiler
      • Napisz nam, co się dzieje i dlaczego powinniśmy ponownie się przyjrzeć działaniom podjętym względem Twojego konta.
  • Witam

Napisałem zgłoszenie i owe wysłałem i jest w trakcie rozpatrzenia. Ile mniej więcej trwa taki proces ? I na jakiej podstawie oni mogę mi udowodnić że w jakikolwiek sposób oszukiwałem ? ( oczywiście nie było takiej sytuacji ) Rozmawiałem z innymi graczami w pracy i mówili że takie coś się zdarza że ktoś za nic dostaje blokadę. Mówili że jeżeli się odwołał to powinno pomóc i na to liczę bo nie ukrywam jestem lekko zdenerwowany sytuacją że dostaję blokadę za normlane granie. Czy to tylko się zdarza na platformie PC ? Zastanawiam się czy nie stworzyć nowego konta na PS5 w następnej odsłonie gry bo na pc co chwilę są jakieś problemy. 

Pozdrawiam 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    8 months ago

Rozpatrzenie odwołania może zająć kilka dni. Trzymam kciuki i pozdrawiam,

_Kalina

• Zgłoszenie w sprawie blokady zostało wysłane 11 grudnia. Na dzień dzisiejszy mamy 27 grudzień i sprawa nie dalej nie jest rozwiązana. Jak długo może to trwać ? Chce grać w grę którą kupiłem a nie że kupuje grę żeby dostać od razu blokadę.

About EA app Dyskusja ogólna

Masz pytania dotyczące EA app? Porozmawiajmy tutaj!1,316 PostsLatest Activity: 9 hours ago