FIFA 23
Witam, czy są juz jakieś informację odnośnie rynku w FIFA 23 ?
Chodzi mi o to czy będzie JEDEN WSPOLNY RYNEK.
Czy też będzie to jakoś podzielone typu /stara generacja/nowa generacje.
pytam bo pierwsze info było takie że ma byc jeden wspolny rynek i ludzie zastanawiali się jak to będzie wyglądać , a gdzieś ostatnio wyczytałem ze jest mozliwy podział rynków.
więc juz sam nie wiem co o tym myslec 🙂
pozdrawiam
Hej @Adrian_GRU_PL
Informacje na ten temat znajdziesz w ostatnim "Pitch notes" - "FIFA 23 CROSS-PLAY DEEP DIVE" (w niedługim czasie powinno pojawić się tłumaczenie tego artykułu)
RYNEK TRANSFEROWY FUT
Po dodaniu cross-play FUT do gry FIFA 23, rynek transferowy FUT zostanie poszerzony o funkcjonalność między-platformową. Rynek transferowy FUT będzie teraz połączony w pulach platform, z wyjątkiem PC i Switch, które nadal będą miały własne oddzielne rynki transferowe.Wspólna pula rynku transferowego FUT:
- PlayStation 4
- PlayStation 5
- Xbox One
- Xbox Series X|S
- Stadia
Oznacza to, że powyższe platformy będą efektywnie współdzielić ten sam rynek transferowy FUT. Na przykład, jeśli chcesz wystawić przedmiot na platformie Stadia, gracz PlayStation 4 będzie mógł go zobaczyć i wchodzić z nim w interakcję.
Indywidualny rynek transferowy FUT:
PC (indywidualny rynek)
Switch (indywidualny rynek)
Oznacza to, że powyższe platformy nie współdzielą rynku transferowego FUT z żadną inną platformą. Ta aktualizacja rynku transferowego FUT będzie miała zastosowanie do wszystkich graczy w FUT i nie jest zależna od włączenia/wyłączenia funkcji cross-play