Forum Discussion

AnaSmietana03's avatar
1 year ago

Jak zmienić język gry? The Sims 4 Mac

Hey, Piszę do Was w skrajnej desperacji, bo nie wiem ile jeszcze czasu będę w stanie znieść psychicznie jakość pomocy ze strony EA. 

Jakieś 2 miesiące temu zaczęłam się przygotowywać do przejścia na język angielski z moją grą The Sims 4. Chciałam zacząć nagrywać kontent na YT i to byla jedyna opcja żeby dotrzeć do szerokiego grona odbiorców z czymkolwiek innym niż budowaniem lub CAS. Po długich przygotowaniach i researchu okazało się, że jedyna opcja żeby to zrobić będzie przez przeinstalowanie gry - niestety kiedy to zrobiłam okazało się, że gra może być zaindstalowana ponownie tylko w języku czeskim, rosyjskim lub polskim. Próbowałam załatwić ten problem poprzez: 

1. Zmienienie języka aplikacji EA

2. Zainstalowanie gry na Steam

3. Odpalenie gry w wersji windowsowej na remote desktop

Żadna z tych opcji nie działa ponieważ język aplikacji nie wpływa na język gry, Steam posiada jedynie grę na Windowsa a Remote Desktop nie dźwiga mi tej gry. Napisałam w tej sprawie do EA support bo wiem, że według ich informacji które znalazłam, jest u nich możliwość odblokowania innych języków. Utworzyłam od tego czasu 5 spraw na ich helpdesku. Żadna z nich nie została poprawnie rozwiązana. Dwie zostały zamknięte bez wyraźniego powodu, dwie kolejne zostały potraktowane tak samo - wysłali mi instrukcje wymagające otworzenia okna komend do Windowsa (XD) gdzie kategorie zaznaczone przy każdym otwartym wątku są widoczne i dla mnie i dla nich. Czyli pomoc w The Sims 4 na Maca. 

Do tego pojawił się jeszcze jeden problem - przy próbie ponownego otwierania spraw - lub wyrażenia chęci kontynuowania sprawy, nic się nie dzieje. Sprawa i tak się zamyka, jakbby przycisk zwyczajnie nie działał. 

Do tego Live Chat nie jest dostępny dla tego problemu. Nie mam faktycznej możliwości porozmawiania z ludźmi i jestem skazana na łaskę systemowych błędów, niekompetentnych ludzi po drugiej stronie i ciągłego olewania tych ticketów które już zrobiłam, czy też informacji które są widoczne w nagłówkach do tych pootwieranych spraw. 

Usiłowałam też dokopać się do polskiej linii wsparcia technicznego, ale linia została dezaktywowana jakiś czas temu i już zwyczajnie nie działa. Ptrzekierowuje mnie na stronę EA z którą właśnie muszę walczyć. 

Nie dość że jestem jedną z tych osób które tę grę kupiły (bez zwrotu kosztów kiedy gra stała się darmowa), to jeszcze do nikogo nie mogę dobić się z moim problemem, jestem odsyłana w kółko do punktu wyjścia i traktowana jakby problemu wcale nie było. Pomimo tego że cała geneza tego problemu jest zwyczajnie absurdalna, bo nie znam żadnej innej gry w której zmiana języka na angielski to jest taka filozofia i doktorat, uniemożliwia mi to pójście dalej z molionem innych rzeczy które mam zaplanowane. Po tak długim czasie odbijania się od EA zastanawiam się już czy jest jeszcze dla mnie jakakolwiek nadzieja na lepsze dni i załatwienie problemu. 

Jako referencję załączam artykuł który został mi wysłany jako "rozwiązanie problemu" 

https://help.ea.com/in/help/ea/ea-app/change-app-language-settings/ - jako jedno z ostatnich zdań podana jest informacja, aby skontaktować  się z EA w celu odblokowania innych wersji językowych 🙂 

W załączonych plikach widać otwarte sprawy oraz informację, że szukam rozwiązania do Maca. Widać również że sprawy są zamknięte, widać też że jedna z nich która jest otwarta czeka na "Reakcję gracza" ale niestety nie mam możliwośći tej sprawy zaktualizować ponieważ przycisk zwyczajnie nie działa. Maile prawdopodobnie nie dochodzą. Tkwię w zawieszeniu dosłownie. 

1 Reply

• 20pola20's avatar
    20pola20
    Seasoned Newcomer
    3 days ago

hej, udało ci się znaleźć rozwiazanie? mam dokładnie taki sam problem. jestem tak zdesperowana.i zmęczona "pomocą" tego chatu EA. błagam pomóż mi

Featured Places