Forum Discussion

bossoski03's avatar
2 years ago
Solved

Zmiana platformy z xbox one na xbox series S EAFC

Witam, pisze do Państwa z pewnym pytaniami. Mianowicie obecnie gram na konsoli xbox one w Fife 23, web app EA FC również chcę zacząć na tym koncie z fify 23. W okresie koniec października-listopad planuje jednak kupić konsole Xbox series S i tam kontynuować moją gre w Panstwa produkcje. Chciałbym jednak kupić grę na premiere, w wersji cyfrowej na xbox one żeby móc od razu zacząć grać. Teraz przez ten fakt nasuwają mi się pytania: 

1. Czy będę mógł przenieść mój cały postęp z xbox one na xbox series s? 
  2. Czy jeżeli wersja gry jest na xbox one, będzie zainstalowana na mojej starej konsoli na moim koncie czy będzie można grać w nią na nowej konsoli bez konieczności ponownego zakupu gry? Czy jeżeli będzie taka możliwość to będę mógł grać w fifę na nowej generacji z wszystkimi benefitami zwiazanymi z tym że gra jest odpalona na konsoli nowej generacji? 

Pozdrawiam. 

• Tak, jeśli na nowej konsoli zalogujesz się tym samym kontem, na którym wcześniej kupiona została gra odblokuje to dostęp do wersji dla Xbox Series X/S. 

7 Replies

• EA_Pulsar's avatar
    EA_Pulsar
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Cześć @bossoski03 

Poniżej zamieszczam odpowiedzi na twoje pytania. Dodam też, że w tym artykule znajdziesz więcej pomocnych informacji na temat "Dwóch wersji w jednym"

@bossoski03 napisał:
    1. Czy będę mógł przenieść mój cały postęp z xbox one na xbox series s? 

CZY MOJE POSTĘPY W EA SPORTS FC™ 24 ZOSTANĄ PRZENIESIONE Z PLAYSTATION 4 NA PLAYSTATION 5 LUB Z XBOX ONE NA XBOX SERIES X|S?

Spoiler

Wszystkie postępy poczynione w EA SPORTS FC™ 24 Ultimate Team i cała pozyskana zawartość (w tym piłkarze, karty, monety, FC Points, bilans spotkań czy pozycja w rankingu) oraz postępy w trybie VOLTA FOOTBALL będą wspólne dla PlayStation 4 i PlayStation 5 oraz dla Xbox One i Xbox Series X|S. Postępy we wszystkich pozostałych trybach – w tym w sezonach online, sezonach współpracy, trybie kariery menedżera i zawodnika, Klubach itd. – będą przypisane do urządzenia i nie można ich przenieść między sprzętem różnych generacji.

@bossoski03 napisał:

2. Czy jeżeli wersja gry jest na xbox one, będzie zainstalowana na mojej starej konsoli na moim koncie czy będzie można grać w nią na nowej konsoli bez konieczności ponownego zakupu gry? Czy jeżeli będzie taka możliwość to będę mógł grać w fifę na nowej generacji z wszystkimi benefitami zwiazanymi z tym że gra jest odpalona na konsoli nowej generacji? 

CZY PO ULEPSZENIU MOGĘ WRÓCIĆ DO WERSJI NA PLAYSTATION 4 LUB XBOX ONE?

Spoiler
    Tak, po skorzystaniu z oferty dwóch wersji w jednym wciąż możesz grać w EA SPORTS FC™ 24 na PlayStation 4 lub Xbox One.

CZYLI OFERTA DWÓCH WERSJI W JEDNYM DAJE MI DOSTĘP DO EA SPORTS FC™ 24 W WERSJI NA PLAYSTATION 4 I PLAYSTATION 5 LUB EA SPORTS FC™ 24 W WERSJI NA XBOX ONE I XBOX SERIES X|S?

Spoiler

Tak, w ramach oferty dwóch wersji w jednym na PlayStation 5 możesz pobrać i uruchomić grę EA SPORTS FC™ 24 zarówno w wersji na PlayStation 4, jak i na PlayStation 5, a na Xbox Series X|S – w wersji zarówno na Xbox One, jak i na Xbox Series X|S.

Między obiema wersjami możesz się dowolnie przełączać, pod warunkiem że obie są zainstalowane na PlayStation 5 lub Xbox Series X|S.

• Czyli jezeli kupie EAFC na xbox one w wersji cyfrowej i ona będzie przypisana do mojego konta xbox to potem będę mógł ją normalnie zainstalowac bez żadnego problemu na nowej konsoli i korzystać z wszystkich możliwości które daje nowa generacja?

• EA_Pulsar's avatar
    EA_Pulsar
    2 years ago

Tak, jeśli na nowej konsoli zalogujesz się tym samym kontem, na którym wcześniej kupiona została gra odblokuje to dostęp do wersji dla Xbox Series X/S. 

• Witam. Dzisiaj zakupiłem ea fc 24 w wersji pudełkowej, na której jest napisane że jest to wersja xbox one oraz series X. Ja jednak posiadam xboxa series S. W jaki sposób mogę odblokować grę na swoim koncie ?

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    2 years ago

Hej @Adriankal1 

Obawiam się, że w tym przypadku gry na Twojej konsoli nie będzie można zainstalować. 

Musisz kupić grę w formie cyfrowej z racji braku napędu optycznego w Twojej konsoli. 

• Rozumiem. A jeżeli udało by mi się aktywować grę płyta na moim profilu ale na innej konsoli(xbox one/ series x), to będę mógł potem normalnie na xbox series S sciagnac?

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    2 years ago

Hej @Adriankal1 

Obawiam się, że nie będzie to możliwe. 

Pomimo niejako przypisania gry do Twojego konta Xbox, do jej uruchomienia będzie wymagana płyta. 

About EA app Dyskusja ogólna

Masz pytania dotyczące EA app? Porozmawiajmy tutaj!1,255 PostsLatest Activity: 13 hours ago