Forum Discussion

bossoski03's avatar
2 years ago
Solved

Zmiana platformy z xbox one na xbox series S EAFC

Witam, pisze do Państwa z pewnym pytaniami. Mianowicie obecnie gram na konsoli xbox one w Fife 23, web app EA FC również chcę zacząć na tym koncie z fify 23. W okresie koniec października-listopad planuje jednak kupić konsole Xbox series S i tam kontynuować moją gre w Panstwa produkcje. Chciałbym jednak kupić grę na premiere, w wersji cyfrowej na xbox one żeby móc od razu zacząć grać. Teraz przez ten fakt nasuwają mi się pytania: 

1. Czy będę mógł przenieść mój cały postęp z xbox one na xbox series s? 
  2. Czy jeżeli wersja gry jest na xbox one, będzie zainstalowana na mojej starej konsoli na moim koncie czy będzie można grać w nią na nowej konsoli bez konieczności ponownego zakupu gry? Czy jeżeli będzie taka możliwość to będę mógł grać w fifę na nowej generacji z wszystkimi benefitami zwiazanymi z tym że gra jest odpalona na konsoli nowej generacji? 

Pozdrawiam. 

• Tak, jeśli na nowej konsoli zalogujesz się tym samym kontem, na którym wcześniej kupiona została gra odblokuje to dostęp do wersji dla Xbox Series X/S. 

7 Replies

• EA_Pulsar's avatar
    EA_Pulsar
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Cześć @bossoski03 

Poniżej zamieszczam odpowiedzi na twoje pytania. Dodam też, że w tym artykule znajdziesz więcej pomocnych informacji na temat "Dwóch wersji w jednym"

@bossoski03 napisał:
    1. Czy będę mógł przenieść mój cały postęp z xbox one na xbox series s? 

CZY MOJE POSTĘPY W EA SPORTS FC™ 24 ZOSTANĄ PRZENIESIONE Z PLAYSTATION 4 NA PLAYSTATION 5 LUB Z XBOX ONE NA XBOX SERIES X|S?

Spoiler

Wszystkie postępy poczynione w EA SPORTS FC™ 24 Ultimate Team i cała pozyskana zawartość (w tym piłkarze, karty, monety, FC Points, bilans spotkań czy pozycja w rankingu) oraz postępy w trybie VOLTA FOOTBALL będą wspólne dla PlayStation 4 i PlayStation 5 oraz dla Xbox One i Xbox Series X|S. Postępy we wszystkich pozostałych trybach – w tym w sezonach online, sezonach współpracy, trybie kariery menedżera i zawodnika, Klubach itd. – będą przypisane do urządzenia i nie można ich przenieść między sprzętem różnych generacji.

@bossoski03 napisał:

2. Czy jeżeli wersja gry jest na xbox one, będzie zainstalowana na mojej starej konsoli na moim koncie czy będzie można grać w nią na nowej konsoli bez konieczności ponownego zakupu gry? Czy jeżeli będzie taka możliwość to będę mógł grać w fifę na nowej generacji z wszystkimi benefitami zwiazanymi z tym że gra jest odpalona na konsoli nowej generacji? 

CZY PO ULEPSZENIU MOGĘ WRÓCIĆ DO WERSJI NA PLAYSTATION 4 LUB XBOX ONE?

Spoiler
    Tak, po skorzystaniu z oferty dwóch wersji w jednym wciąż możesz grać w EA SPORTS FC™ 24 na PlayStation 4 lub Xbox One.

CZYLI OFERTA DWÓCH WERSJI W JEDNYM DAJE MI DOSTĘP DO EA SPORTS FC™ 24 W WERSJI NA PLAYSTATION 4 I PLAYSTATION 5 LUB EA SPORTS FC™ 24 W WERSJI NA XBOX ONE I XBOX SERIES X|S?

Spoiler

Tak, w ramach oferty dwóch wersji w jednym na PlayStation 5 możesz pobrać i uruchomić grę EA SPORTS FC™ 24 zarówno w wersji na PlayStation 4, jak i na PlayStation 5, a na Xbox Series X|S – w wersji zarówno na Xbox One, jak i na Xbox Series X|S.

Między obiema wersjami możesz się dowolnie przełączać, pod warunkiem że obie są zainstalowane na PlayStation 5 lub Xbox Series X|S.

• Czyli jezeli kupie EAFC na xbox one w wersji cyfrowej i ona będzie przypisana do mojego konta xbox to potem będę mógł ją normalnie zainstalowac bez żadnego problemu na nowej konsoli i korzystać z wszystkich możliwości które daje nowa generacja?

• EA_Pulsar's avatar
    EA_Pulsar
    2 years ago

Tak, jeśli na nowej konsoli zalogujesz się tym samym kontem, na którym wcześniej kupiona została gra odblokuje to dostęp do wersji dla Xbox Series X/S. 

• Witam. Dzisiaj zakupiłem ea fc 24 w wersji pudełkowej, na której jest napisane że jest to wersja xbox one oraz series X. Ja jednak posiadam xboxa series S. W jaki sposób mogę odblokować grę na swoim koncie ?

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    2 years ago

Hej @Adriankal1 

Obawiam się, że w tym przypadku gry na Twojej konsoli nie będzie można zainstalować. 

Musisz kupić grę w formie cyfrowej z racji braku napędu optycznego w Twojej konsoli. 

• Rozumiem. A jeżeli udało by mi się aktywować grę płyta na moim profilu ale na innej konsoli(xbox one/ series x), to będę mógł potem normalnie na xbox series S sciagnac?

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    2 years ago

Hej @Adriankal1 

Obawiam się, że nie będzie to możliwe. 

Pomimo niejako przypisania gry do Twojego konta Xbox, do jej uruchomienia będzie wymagana płyta. 

Featured Places